Douwe & Bouwe (Ingrid van Haren en Paula Teunissen) (Foto: Eddy de Wild)
Douwe & Bouwe (Ingrid van Haren en Paula Teunissen) (Foto: Eddy de Wild) Foto: Eddy de Wild

Superoptredens op de pronkzitting in Groessen

GROESSEN – De Deurdreiers kunnen terugzien op een gevarieerde pronkzitting afgelopen weekend. Twee avonden en een middag een geheel uitverkochte zaal Gieling.

Door Geert Smits

Na drie jaar was het afwachten of alles weer als vanouds zou gaan. Dat lukte! De voorzitter van de commissie pronkzitting na afloop: "Het was een lust voor het oog om de dansacts, buuts en sketches te aanschouwen." Op vrijdag werd de opening gedaan door de jeugdprins Levi Holland en prinses Lieke met hun proclamatie. Dat deden prins Roos de 1e en adjudant Bart op zaterdag en zondag na hun openingsact.
Drumfanfare EMM verzorgde een kleurrijk muzikaal optreden, compleet gekleed in Tiroler outfit. De dansoptredens van de dansgarde en de minigarde waren een lust voor het oog, op muziek van onder meer Abba. Het illustere duo Douwe & Bouwe (Paula Teunissen en Ingrid van Haren) maakte haar debuut. Als bouwvakkers zittend op de steiger namen ze het op voor de vrouw, en solliciteerden ze naar de functie van prins bij de Deurdreiers. Het duo ‘Puur toeval' (Just Buhler en Han Zweers) namen het archeologische onderzoek in de toekomstige Groessense wijk ‘Onder de toren' op de hak. De Senaat & Convent presenteerden lokaal GLD (Groessen, Loo, Duiven) nieuws en achterklap met uitbeelding door doventolk Irma. De ‘Vrienden van de Prins' maakten indruk met hun persiflage op bekende Groessenaren en als uitsmijter een prachtig lied met toepasselijke tekst over de prins en zijn adjudant op de muziek van ‘Aloosie'. In de finale als klap op de vuurpijl deelde Boellie (René van Brandenburg) als plantsoenmedewerker in zijn buut zijn hilarische ervaringen. De pronkzitting werd gepresenteerd door president Tom Lentjes en muzikaal ondersteund door het Huusorkest St. Andries.

De dansgarde (Foto: Eddy de Wild)