Kampioenen!
Kampioenen!

SC Westervoort schrijft historie na tweede kampioenschap op rij

Algemeen

DREMPT/WESTERVOORT - SC Westervoort heeft historie geschreven. De club behaalde vandaag dankij een 1-3 overwinning op HC’03 het tweede kampioenschap op rij en speelt daarom volgende seizoen voor het eerst in de tweede klasse.

Door Susan Wiendels

Het verschil tussen officieus en officieel kampioen bedroeg zo’n zestien minuten. Na het laatste fluitsignaal op sportpark ‘t Doornslag was het nagelbijten en wachten op het resultaat van de enig overgebleven concurrent VDZ  thuis tegen DVV. Via een live-verbinding op de smartphone van Hein Smink zagen de spelers dat het daar 0-0 was én bleef. Het feest kon beginnen!
Het krachtsverschil tussen de kampioen en laagvlieger HC’03 was groot. SC Westervoort combineerde naar hartenlust tegen de inzakkende thuisploeg, die voor rust geen enkel schot tussen de palen noteerde. Het was wachten op een treffer van de gasten. Die kwam er in de 21e minuut, na een briljante actie van de technisch begaafde Christian Martinez van Grieken. Mounir Amezrine was de afmaker. In de 41e minuut werd het 0-2. Ugur Cakir gaf de bal op de stropdas van Tim Hendriks. De voorstopper kopte de bal panklaar neer voor Martijn Klein Holte. De 3-0 hing daarna voortdurend in de lucht, maar doelman Micha Arns hield zijn ploeg met knappe reddingen in de wedstrijd. Er leek geen vuiltje aan de lucht, maar toch kwam HC’03 terug in de wedstrijd na een afstandsschot van Daan Koenders. Een kwartier voor tijd bracht Tim Hendriks met een steenharde kopbal na een corner van Martijn Klein Holte het verschil weer op twee. Daar bleef het bij, ook dankzij Westervoort-doelman Ronnie Sessink, die in de 83e minuut een strafschop van Daan Koenders uit het doel ranselde na hands van Hendriks.
Trainer Wim Bleijenberg glom van trots. “De kracht van dit team? Het is een perfecte mix van spelers. Iedereen vult elkaar aan. Als je vandaag ook ziet hoe Ugur Cakir voor het eerst van zijn leven de rechtsbackpositie invult. Geweldig!”
Op Tweede Pinksterdag sluit kampioen SC Westervoort het seizoen in eigen huis af tegen VVO.

Opstelling Westervoort: Sessink, Cakir (74. Richardson), Hendriks, G. Smink, Van Barneveld (89. Van Wijhe), P. Gerretzen, Klein Holte, Martinez Van Grieken, Kaak (65. J. Gerretzen), Baaijens, Amezrine (89. Jansen)