Bij de spelletjes gaan de kinderen rennen, springen, mikken, gooien, vangen, maar vooral samen veel plezier maken
Bij de spelletjes gaan de kinderen rennen, springen, mikken, gooien, vangen, maar vooral samen veel plezier maken

Giga Kangoeroedag bij korfbalvereniging Duko op 15 mei

Algemeen

DUIVEN - De Giga Kangoeroedag is een sport-en spelletjesevenement dat jaarlijks georganiseerd wordt door korfbalvereniging Duko voor de jongste groepen van de basisscholen. Dit jaar is 15 mei de grote dag.

De Giga Kangoeroedag richt zich juist op deze kinderen om hen te laten ervaren hoe leuk het is om samen te spelen en te sporten. De spelletjes zijn dan ook afgestemd op hun leeftijd en door in groepjes te sporten moet er goed worden samen gewerkt.

Dit jaar zijn de leerlingen van de groepen 1, 2 en 3 uitgenodigd. Duko verwelkomt ruim 350 kinderen die maandag, verdeeld over een ochtend- en een middagprogramma. De kinderen gaan in groepjes een sport- en spelletjescircuit af, begeleid door leerlingen van de sportklas van het Candea College. De samenwerking tussen Duko en het Candea College verloopt al jaren naar volle tevredenheid. Enerzijds krijgen de leerlingen de gelegenheid om ervaring op te doen met de begeleiding van jonge kinderen, anderzijds zijn zij voor Duko onmisbaar bij de uitvoering van deze dag.

Bij de spelletjes gaan de kinderen rennen, springen, mikken, gooien, vangen, maar vooral samen veel plezier maken. Aangemoedigd door hun leerkrachten en de kangoeroemascotte staat de Giga Kangoeroedag garant voor veel enthousiaste kinderen en blije gezichtjes.

De Giga Kangoeroedag vindt plaats op het sportterrein van Duko in het park De Nieuweling. Het ochtendprogramma is van 9.00-11.00uur, het middagprogramma duurt van 12.00 tot 14.00 uur.

Publiek is van harte welkom om de kinderen aan te moedigen.

NOVA Giga Kangoeroedag 2016