De verwondering is altijd dichtbij op het BuitenBlik-festival
De verwondering is altijd dichtbij op het BuitenBlik-festival

BuitenBlik: laagdrempelig, eigenzinnig, intiem en niet alledaags

Algemeen

ZEVENAAR - Over precies één maand begint festival BuitenBlik, alweer de 13e editie! Zo’n 30 personen zijn bezig om weer een geweldig festival neer te zetten. 13 of niet: de aankleding van het festivalterrein toont straks een kleurrijk bont geheel. 

Net zo kleurrijk en bont als het programma dat in het weekend ná Hemelvaart op 1 avond en 2 dagen aan de bezoeker wordt voorgeschoteld! Voor elk wat wils, met gratis toegang tot het festivalterrein en gratis genieten van muziek en theateracts. Opnieuw aan de oevers van de Breuly in het Zevenaarse buitengebied. Een locatie die bezoekers altijd aangenaam verrast. BuitenBlik is een bezoek zeker waard!

BuitenBlik ingrediënten 

Een laagdrempelig, eigenzinnig, intiem en niet alledaags festival voor jong en oud. Een ratatouille van buitenfilm (vrijdagavond), geweldige muziek, te gekke theateracts, leerzame workshops, superleuke kinderactiviteiten, weldadig voel-je-fijn-plein en een smaakfestival bij foodtrucks en barretjes. Bij BuitenBlik, waar ontmoeten, verwonderen en genieten voorop staan, is bijna alles mogelijk en niet veel is gek. Festivalbezoekers roemen de locatie, aankleding, sfeer en de veelzijdigheid van het festival. Vorig jaar hebben ruim 6000 mensen het ‘BuitenBlik gevoel’ mogen ervaren. Kom jij nu ook of zien we je weer? 

Houd onze socials in de gaten 

We hebben een spiksplinternieuwe website www.buitenblik.nl. Neem hier regelmatig een kijkje want alle festival ingrediënten staan daar straks op. Op onze Facebook pagina posten we regelmatig festival nieuwtjes en we hebben zelfs Instagram. Kortom, genoeg kanalen voor héél veel BuitenBlik 2023 weetjes. 

Een tipje van de sluier

Van opening op vrijdagavond tot sluiting op zondag kun je genieten van bands, duo’s, dj en orkest. Uiteenlopende stijlen, zelfgeschreven, tribute of cover, akoestisch en elektrisch, intiem in de tent of rock op het podium. Met zoveel keus past bij iedere muziekliefhebber wel een optreden. Theaterartiesten zorgen met hun kleine of grotere acts in tent, ideeëntheater of op het terrein voor vermaak bij jong en oud. Op BuitenBlik is theater nooit ver weg. 

Op alle festivaldagen zijn er foodtrucks met elk hun eigen specialiteit, voor iedere smaakliefhebber is er keus. En uiteraard mag de bar en de koffietent ook niet ontbreken. Op zaterdag en zondag wordt het festivalprogramma uitgebreid met workshops, een voel-je-fijn-plein en activiteiten voor kinderen. Met zoveel kinderactiviteiten blijven de kids echt niet thuis. Dus kom gezellig met z’n allen naar BuitenBlik!

Vrijdagavond barst 18.00 uur het festival los. Bij foodtrucs en barretjes kun je al meteen een lekker hapje en drankje kopen. Er is theater en een kleurrijk optreden door harmonie Sint Martinus. Om 22.00 uur begint de buitenfilm: ‘The Best Exotic Marigold Hotel’, passend bij de kleurige setting van deze editie. Voor de niet-filmkijker is er intieme muziek in de tent. Dus neem je stoel, kleed of whatever mee of plof in onze festivalzetel en geniet van je eerste uurtjes BuitenBlik!
Zaterdag begint om 13.00 uur een heerlijk lang full package festivalday. Bands, (straat)theateracts, workshops, voel-je-fijn-plein, kinderactiviteiten, foodtrucks en barretjes. In de avond is er een spetterend optreden van Anouk by coverband Replay en de Eastwood Coverband met tussendoor een DJ. De dag eindigt om 00.00 uur. Maar niet getreurd, we hebben nóg een dag BuitenBlikken.

Zondag is het festivalterrein open van 13.00 tot 18.00 uur. Opnieuw een echte BuitenBlik-dag met veel muziek, kidsfun, (straat)theateracts, workshops, het voel-je-fijn-plein, foodtrucks en barretjes. Even nog een aantal uurtjes genieten op dit leuke festival.

Specials 

We hebben twee unieke uurtjes voordat het festivalterrein opengaat. ‘Blikvangers’ voor mensen met een verstandelijke beperking. Showband Retteketet zorgt voor een heus feestje. En ‘Gezongen Herinneringen’ speciaal voor ouderen. De Meisjes van de Radio zorgen met liedjes uit de oude doos voor nostalgisch genieten.

Meer informatie staat op
www.buitenblik.nl