Exile
Exile Foto:

Rock ’n roll tijdens bevrijdingsfestival Zevenaar

Rolling Stones coverband Exile hoofdact op 5 mei

ZEVENAAR - Muziekstad Zevenaar organiseert op vrijdag 5 mei het Spikker bevrijdingsfestival op het Raadhuisplein in Zevenaar. Met een line up waar je u tegen zegt, wordt het rock ’n roll geblazen en is het knap als je stil kunt blijven staan. 

Het programma start om 13.30 uur met de band Sjiekkita met rock ’n roll hits uit alle tijden, gevolgd door swingende dansvoorstellingen van Vida. In de namiddag komt de Zevenaarse Elvis samen met de band Crash out. De avond start om 20.00 uur met John not Lennon en als klapper van de avond de Rolling Stones Coverband: Exile. Met dit grote feest op het vernieuwde Raadhuisplein en alle cafés en restaurants open, bruist Zevenaar als nooit tevoren. Geniet in vrijheid van een heerlijke dag vol muziek en dans. Het Spikker bevrijdingsfestival is gratis toegankelijk.

Sjiekkitta

Rockabilly met een ‘bite’ en regelmatig een uitglijder naar iets lekkers! Sjiekkita speelt toegankelijke rock ‘n’ roll en hits uit alle tijden. Zowel vrouwelijke als mannelijke vocalen, en instrumentarium zoals het hoort: contrabas, gitaren en drums. Leuk om naar te kijken, te luisteren, dansen, springen en mee te zingen, kortom de ideale act voor iedereen! Sjiekkita staat voor het niet recht spelen, wat krom bedoeld is!

Vida

Vida Studio’s verzorgt tussen 14.30 uur en 15.00 uur swingende dansvoorstellingen. Vida Studio’s is al meer dan 35 jaar een begrip in Zevenaar op het gebied van dansen en biedt het stijldansen aan in cursussen voor jong en oud. Van Wals tot Jive, van beginner tot wedstrijddanser, in leeftijdsgroepen of privé. Daarnaast organiseren zij dansavonden die voor iedereen toegankelijk zijn.

Crash out en Elvis

Crash Out is opgericht in 1988 en speelde de eerste noten in ‘De Lantaern’ in Oud Zevenaar. Sindsdien is er veel veranderd. Een breed scala aan muzikanten heeft de band versterkt en verlaten. Door de jaren heen is het repertoire aangepast van Blues, Jazz en Rock naar ballads en luisterliedjes. Toch kunnen ze nog steeds ‘los’ gaan. Op vrijdag 5 mei speelt de band covers van o.a. Calvin Russel, Lou Reed, Ilse de Lange, Velvet Underground en voor de gelegenheid een aantal Elvis nummers met de plaatselijke Elvis Presley!  

John not lennon

Zijn wieg stond in Nederland. Maar zijn hart ligt in Liverpool. Als zanger / gitarist van een Beatles tribute act gaf hij optredens in heel Europa. Als straatmuzikant speelde hij op de pleinen van Londen, de boulevards van Cannes en de oude binnensteden van Bretagne. Nu speelt hij solo als John not Lennon, met akoestische gitaar en zang. In de rol-en outfit van Beatle John Lennon neemt hij het publiek mee terug naar de swinging sixties en rocking fifties. Met een vleugje Elvis, een snufje Buddy Holly, een beetje Everly Brothers en heel veel Beatles.

Exile - Rolling stones Coverband 

Na het daverende succes van de Queen Coverband van vorig jaar, zijn nu de evergreens van de Stones aan de beurt met de geweldige coverband, Exile. Exile is een groep professionele muzikanten die elkaar hebben leren kennen tijdens het giggen met onder meer Herman Brood.

Afbeelding