Rik Alink is klaar voor Koningsdag 2023
Rik Alink is klaar voor Koningsdag 2023

Westervoort viert Koningsdag met overgave

Algemeen

WESTERVOORT - Koning Willem Alexander bezoekt op zijn verjaardag Rotterdam. Maar ook in Westervoort wordt flink Koningsdag gevierd. Allemaal dankzij de stichting Koningsdag Westervoort, die een prachtig feestprogramma in elkaar heeft gezet.

Dit jaar zijn de festiviteiten op het Dorpsplein tussen 10.00 uur en 13.00 uur en aansluitend bij zalencentrum Wieleman tot 17.00 uur. De dag begint om 10.00 uur geheel traditioneel met een toespraak van de burgemeester, het vlag hijsen en het volkslied op het Dorpsplein.

Vrijmarkt

Tussen 10.00 en 13.00 uur is er een vrijmarkt. Ook in het afgelopen jaar heeft iedereen weer genoeg huisraad, speelgoed en andere spullen verzameld om tijdens de vrijmarkt te kunnen verkopen.
Verkoop op 27 april tussen 10.00 en 13.00 al je waar op het Dorpsplein door je aan te melden via website www.koningsdagwestervoort.nl. Je krijgt dan een plek van twee meter breed. Deelname is gratis.

Podium

Vanaf 10.30 start het podiumprogramma met onder meer de kindershow ‘Anders met Sander’.

Attracties

Het is de organisatie  ook weer gelukt om de spectaculaire stormbaan van maar liefst 50 meter vast te leggen. Durf jij het aan? Daarnaast zijn er diverse spellen, schminkers, voetbaldart, pannaveld en een bowlingbaan. Maar ook aan de allerkleinsten wordt gedacht op het kleuterplein.