Annemarie Welling en haar dochters Milou en Michelle onder de bloesem op de camperplaats (foto: Alie Engelsman)
Annemarie Welling en haar dochters Milou en Michelle onder de bloesem op de camperplaats (foto: Alie Engelsman)

De Wellinghoeve: uit de hand gelopen hobby is nu goed draaiend familiebedrijf

Algemeen

GROESSEN - Annemarie Welling en haar man kochten in 2006 een vervallen boerderij. Inmiddels biedt De Wellinghoeve een ruime plek aan 35 campers en kunnen er op het gezellige terras zo’n 50 gasten plaatsnemen. Het is hard werken, maar Annemarie geniet er met volle teugen van. De Wellinghoeve is te vinden aan de Rijnstrangenweg in Groessen. Als u de rafelroute Liemers Hart volgt kunt u er terecht voor een lekker kopje koffie of thee met huisgemaakt gebak of een gerecht van de aantrekkelijke lunchkaart.

Door Alie Engelsman

De Wellinghoeve maakte in een aantal jaren een enorme ontwikkeling door. Toen Annemarie tijdens de verbouwing van de boerderij zoveel fietsers en wandelaars voorbij zag komen, dacht ze: ‘Daar moeten we wat mee doen.’ Ze begon in 2010 met een heel klein terrasje met drie tafeltjes, gewoon om eens wat te proberen. “Het jaar daarop heb ik het bij dat kleine terras gelaten, om te kijken of mensen bleven komen en vooral ook of ik het zelf leuk zou vinden. En dat was zo. Daarna hebben we het aantal tafeltjes uitgebreid en er een overkapt terras bij gebouwd. Nu hebben we ruimte voor 50 gasten, die we van 10.30 uur tot 18.00 uur kunnen bedienen.”

Een aantal jaren later besloot de familie Welling om de verwaarloosde boomgaard aan te pakken. “Toen we de meeste bomen hadden gerooid en het land hadden opgeknapt zag het er zo mooi strak uit, dat we dachten: ‘ook daar kunnen we vast wat mee.’ Er kwam ook steeds meer vraag naar overnachtingsmogelijkheden. We dachten aanvankelijk aan een minicamping, maar daar lag toch niet mijn hart. Uiteindelijk kwam de gemeente met het idee om er een camperplaats van te maken en dat leek ons wel wat. Met een camperplaats trek je ander publiek dan met een camping. Een camping is toch een plek waar veel gezinnen met kinderen op af komen en dan heb je heel wat andere voorzieningen nodig. Mensen die met een camper reizen zijn meestal wat ouder. Die komen echt voor de rust en om er op uit te trekken in de omgeving. We willen graag gemoedelijkheid uitstralen, rust, gezelligheid en tijd voor een praatje. We begonnen in 2015 met 6 plaatsen, nu zijn het er 35.”

De Wellinghoeve is een mooi startpunt voor fiets- en wandeltochten. “Je loopt of fietst hier zo de uitwaarden van het Rijnstrangengebied in. We hebben verschillende routekaarten. je kunt hier bijvoorbeeld starten met het Klompenpad lopen of het Husloapad. We merken dat onze gasten hier graag terugkomen en ontvangen ook veel buitenlandse reizigers. Met de Pasen was het hier al helemaal vol en ook in het seizoen staan we 24/7 klaar voor onze gasten.” Het koffieterras is een aantal jaren geleden uitgebreid met een lunchkaart. Inmiddesl kunnen de campergasten als avondmaal een daghap bestellen. “Mijn jongste dochter Michelle wilde de keuken wel graag voor haar rekening nemen en inmiddels werkt ook mijn oudste dochter Milou mee in het bedrijf. Zij denken er zeker over om De Wellinghoeve te zijner tijd over te nemen. Mijn uit de hand gelopen hobby is een mooi familiebedrijf geworden.”

Elke tweede maandag van de maand is er een ‘Rafel van de maand’ bij RTV Connect in Kijk op de samenleving. De Zevenaar, Duiven en Westervoort Post besteden aandacht aan deze Rafel in elke laatste editie van de maand.Informatie: https://www.rafelroutes.nl/.