De start van de 3 van Immerloo
De start van de 3 van Immerloo Eef Spies

De eerste 3 van Immerloo smaakt naar meer

Algemeen

LOO - Het staat op de kaart, de basis is gelegd voor een jaarlijks terugkerend hardloopevenement in Loo. Ondanks de druilerige dag was het tegen 15:00 uur een drukte van jewelste bij s.v. Loo tijdens de eerste editie van het hardloopevenement ‘3 van Immerloo.’

De boodschap is overgekomen dat het door Toon Hooyman georganiseerde loopevenement géén grap was. Het was zijn cadeau aan de vereniging om zijn actieve bestuursperiode bij de club af te sluiten. Een geweldig sportief initiatief met een maatschappelijk karakter. De opbrengst gaat naar een goed doel en dit jaar is dat het Roparunteam Liemers for Life. Dit team neemt jaarlijks deel aan de Roparun, een estafette over circa 550 km om geld op te halen voor de stichting Roparun. De stichting ondersteunt kankergerelateerde organisaties die het leven van kankerpatiënten en hun familieleden verlichten. De wensambulance is hier een bekend voorbeeld van. Exact om 3 minuten over 3 is het startschot gelost door Niek Hermsen, voorzitter van s.v. Loo. Na de start bij de ingang van sportpark Immerloo ging de route via de Loostraat naar de dijk en via de Husselarijstraat en Hoflaan naar de start/finish. Dus een volledig Loos rondje, en dat 3 maal om de totaal 9 km te volbrengen. Het was geweldig om te zien hoe de hardlopers en wandelaars ondanks de regen vol enthousiasme van start gingen. Het unieke van deze loop is dat alle combinaties van lopen mogelijk zijn, zowel individueel of met een estafetteteam en daarbinnen nog de keuze om te wandelen of te hardlopen. Dat dit heel goed samen kan gaan is in Loo op 1 april bewezen. Het is een hele spannende wedstrijd geworden met een enthousiast publiek.

Rik Booltink kwam als eerste loper over de finish in 35.03, tweede werd Harm Dieterman in 35.39 en derde Huub Hieltjes in 37.23. Ouahiba Ouadfel was de snelste dame in 47.39. Bij de estafetteteams met 3 lopers was team Bruns/Vink de sterkste in 40.28, de Jägerladies tweede in 45.08 en team Uit de Toon derde in 45.50. Terugblikkend was het een zeer geslaagde dag en gaat de organisatie vol vertrouwen aan de slag voor de volgende uitvoering van de 3 van Immerloo in 2024.