Chris Biddle in 1978 als hij bezig is met het vervaardigen van het kunstwerk(foto: privécollectie)
Chris Biddle in 1978 als hij bezig is met het vervaardigen van het kunstwerk(foto: privécollectie)

Startschot herstelwerk Biddle-brug op 16 april: initiators komen nog € 10.000 tekort

Algemeen

WESTERVOORT - Zoals alle voorbijgangers al hebben gezien zijn de eerste voorbereidingen voor het herstellen van de Biddle-brug gestart.

Dankzij de de vele giften en medewerking van heel veel vrijwilligers, op initiatief van Stichting Stimulatie Cultureel Westervoort (SSCW), is het punt bereikt waarop het werk nu écht kan gaan beginnen aan de spoorwegviaduct aan de Liemersallee. Het bestuur is blij: “We móesten ook beginnen, want onze vergunning is maar tot 1 juli 2023 geldig en al het groen moest gesnoeid zijn voor aanvang van het broedseizoen op 17 maart, dus het was nu of nooit. Ondanks dat we de financiële middelen nog niet helemaal compleet hebben. We komen nog € 10.000 van de ruim € 50.000 te kort. De afgelopen maanden hebben  we achter de schermen heel hard gewerkt aan het financiële plaatje, maar ook aan alle vergunningen met ProRail, de gemeente Westervoort, enzovoort. Inmiddels is de brug gereinigd; het groen is gekapt en waar nodig en de steigers zijn geplaatst.”

Planning

Vanaf dinsdag 11 april zal de doorgang onder de Biddle Brug tijdelijk afgesloten zijn voor verkeer en zal er begonnen worden met het aanbrengen van de grondlaag.
Inwoners van de gemeente Westervoort en overige belangstellenden, zijn van harte welkom om op zondag 16 april van 12:00 -14:00 uur bij de Biddle-brug het officiële startschot bij te wonen van het herstel van het kunstwerk. Vanaf maandag 17 april gaat het herstellen dan echt plaatsvinden en komt kunstenaar Joost Zwanenburg van VijfB vanuit Alphen aan de Rijn naar Westervoort om ‘de kwast’ ter hand te nemen. Hij denkt zo’n tien dagen nodig te hebben om de blikvanger van 200 m2 weer in oude glorie te herstellen. Op woensdag 3 mei zal de doorgang weer geopend worden.

Steunen

“Wij hopen u allen te zien op zondag 16 april en mocht u ons nog willen/kunnen steunen met een kleine financiële bijdrage, dan kan dat door middel van een ‘vrije gift’ aan Stichting Stimulatie Cultureel Westervoort, NL87 RABO0340292822. Op naar een fantastisch in oude glorie herstelde Biddle-brug”, besluit het bestuur.