Afbeelding

Doek valt voor zwembad De Pals in Westervoort

Algemeen

WESTERVOORT - Het doek is gevallen voor zwembad De Pals. Eigenaar Hans Frieling sluit op 2 april de deuren van de zwemvoorziening in zijn sportcentrum Sports Planet. De hoge energiekosten zijn niet langer op te brengen geeft hij aan.

Eerder dit jaar ontving Frieling 60.000 euro van de gemeente Westervoort om het bad in ieder geval tot 1 april open te houden. Wachten en nog eens wachten op nog meer steun vanuit de overheid, die beloofde om 207 miljoen euro te verdelen onder de verschillende zwembaden, daar past Frieling voor. Ondanks een petitie met bijna tweeduizend handtekeningen, die hij twee weken geleden ontving. “Het geeft een verwoestend gevoel in je lichaam”, sprak Frieling in Wakker Nederland op NPO1. “Er zijn allerlei mogelijkheden van subsidies die in de wachtrij staan. Maar ja, met woorden als ‘misschien’ of ‘als’, daar kan ik niets mee. Ik heb niets aan een oplossing voor een jaar, die kan de gemeente mij wel bieden. De maagpijn, het slechte slapen, dat wil ik over een jaar niet nog een keer hebben. Ik wil toekomstperspectief voor 3 tot 5 jaar. Er zijn nu berichten op social media die mij het ergste wensen, het pakt je wel, ja. Ik kan er helaas niets aan doen,” aldus de zichtbaar aangeslagen Frieling.

De sluiting van het zwembad kent alleen maar verliezers. Maar liefst 850 kinderen, die onder de vleugels van Ruud Lemmens zwemles hadden in de Pals zullen hun heil elders moeten zoeken. Tweederde van hen komt uit Westervoort. Geen abc’tje, met de hedendaagse wachtlijsten.