Project Bakens Westervoort (Foto: Piet Wijnands)
Project Bakens Westervoort (Foto: Piet Wijnands)

Stimulans voor cultuur en erfgoed in Liemers

Algemeen

WESTERVOORT/DUIVEN - De gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar zetten de succesvolle samenwerking op het gebied van cultuur en erfgoed voort. Zij doen dit met het ‘Cultuur- en Erfgoedpact: Leven in de Liemers’, dat al sinds 2012 een stevige impuls geeft aan cultuur en erfgoed in de prachtige regio de Liemers!

De missie van het Cultuur- en Erfgoedpact: het versterken van de culturele identiteit en leefbaarheid van de Liemers, met als dragers kunst, cultuur en erfgoed. Hiervoor is door de samenwerkende gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar en de Provincie Gelderland in totaal 270.000 beschikbaar gesteld voor een periode van drie jaar. Met projecten en activiteiten rondom cultuur en erfgoed wil ‘Leven in de Liemers’ de eigen omgeving voor inwoners van de Liemers beter voelbaar, zichtbaar en beleefbaar maken. Waarmee de Liemers ook aantrekkelijker wordt voor bezoekers van buiten de regio. Voorbeelden zijn het inclusief maken van de Canon van de Liemers, het verzamelen van verhalen over belangrijke Liemerse thema’s en het vernieuwen van het culturele aanbod voor (kwetsbare) inwoners.
De gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar investeren vanuit het overkoepelende budget van het Cultuur- en Erfgoedpact in een Stimuleringsbudget. Jaarlijks wordt 20.000 euro beschikbaar gesteld voor kleinere initiatieven en projecten in de Liemers rondom cultuureducatie, cultuurparticipatie en/of cultuur- en erfgoedtoerisme. De actuele criteria en de manier waarop aanvragen kunnen worden ingediend, vind je op: levenindeliemers.nl/stimuleringsbudget
Vragen over het Stimuleringsbudget? Stel ze via info@levenindeliemers.nl

Project Bakens Zevenaar(Foto: Moran van der Wal)
Project Jong en oud op expeditie door Buitenblik
Project Klinkerweg, een serie openlucht voorstellingen in de Panoven te Zevenaar, door Stichting op Wacht