Tycho Kaak en DVV'er Davy van den Dam (rechts) in duel
Tycho Kaak en DVV'er Davy van den Dam (rechts) in duel

SC Westervoort en DVV scoren niet: 0-0

Algemeen

WESTERVOORT - Koploper SC Westervoort liet zaterdagavond thuis dure punten liggen in de strijd om de titel in 3B. Tegen ‘buurman’ DVV werd het 0-0. Daar was vooral DVV heel blij mee.

Door Susan Wiendels

“We schieten met één punt niet zo heel veel op, maar als je naar de stand en de wedstrijd kijkt, dan moet je gewoon tevreden zijn”, glunderde DVV-keeper Guus Vos na afloop. De doelman hield zijn elftal met enkele puike reddingen op de been. “De mooiste? Die inzet van dichtbij van Mounir Amezrine, die ik nog net met de buitenkant raakte”, doelde hij op de poging van de Westervoortse spits in de 58e minuut. Guus |Vos was vooral trots op zijn ploeg. “Het was niet goed, maar we hebben keihard geknokt.” Een extra pluimpje had hij voor Yannick Stark. In de 90e minuut leek Martijn Klein Holte Guus Vos met zijn linker te passeren. Heel Westervoort stond al te juichen, maar plots was daar de jonge verdediger die de bal op de doellijn nog net weg kon wegmaaien.

SC Westervoort-trainer Wim Bleijenberg stond erbij en keek er naar. Helemaal tevreden was hij niet over het spel van zijn ploeg. “Je weet dat DVV loert op fouten en dan snel is in omschakeling. Wij willen het spel maken, maar ik vond ons wat slordig in de passing.”

Voor de thee waren beide elftallen aardig aan elkaar gewaagd. Brian Baaijens had namens de thuisclub de 1-0 op de schoen, maar hij raakte het onderbeen van Vos. DVV stelde daar een schot van Tristan den Hartog en een kopbal van Yannick Stark tegenover. In de 32e minuut vond Amezrine wél het net na een fout van DVV’er Lucas Marogna, maar de spits stond buitenspel. Met Manu Richardson voor Baaijens - “hij speelde ietwat ongelukkig’, volgens Bleijenberg - zette de thuisclub na rust het offensief in. Behalve een mislukte kopbal in kansrijke positie van Niels Mattijssen kwamen de gasten er in aanvallend opzicht niet meer aan te pas. Hoe DVV-trainer Ron Olyslager ook schreeuwde en aanwijzingen gaf langs de lijn, de afstand tussen de verdedigers en de mannen voorin bleef vaak groot en bij balbezit van de thuisclub werd er te weinig druk op de bal gezet. Amezrine en Klein Holte misten uitgelezen kansen; de mooiste was in de 70e minuut voor Gerard Smink. Ook zijn kopbal ging er niet in. Nadat iedereen zich al had verzoend met een 0-0 na de wereldredding van Yannick Stark, werd het in blessuretijd alsnog bijna 1-0. Maar de inzet van de anders zo trefzekere Amezrine rolde tot opluchting van iedereen in het oranje op de paal. Wim Bleijenbrug: “Het is simpel. We hebben na rust dotten van kansen gehad. Dan moet je er gewoon eentje maken. Dat gebeurde niet. Dat is ook voetbal.”

Opstellingen:

SC Westervoort: Sessink, J. Gerretzen, G. Smink, Hendriks, Van Barneveld, Van Grieken, Kaak, P. Gerretzen (78. Cakir), Klein Holte, Baaijens (46. Richardson), Amezrine.

DVV: Vos, Krechting, Y. Stark, Marogna, Poorter, Mattijssen, Van den Dam, B. Stark, Janssen, Van Haeren, Den Hartog (57. Hartjes)