Sjoerd Verlangen (Groessen) schermt de bal af. Ruben van den Berg, Robin van Oijen en Timo Verburgt (10) kijken toe

Loo verslaat Groessen: 2-1

Algemeen

LOO - Ongeloof straalde van het gezicht van Groessen-trainer Marco van Eekeren na de 2-1 nederlaag tegen buurman Loo. “Als je ziet hoeveel kansen we krijgen, ongelofelijk. Net als vorige week tegen Angerlo V. Een totaal onnodige nederlaag.”

Door Susan Wiendels

Het duel in 4D begon nog wel zo voortvarend voor Groessen. Al in de vijfde minuut strafte Dylan Oudendag een enorme fout van Loo-doelman Daron Morren af. “Een weggevertje”, aldus zijn trainer Marthijne Bochoven. Van Eekeren zag het anders: “Door ons afgedwongen. Het kwam omdat wij hoog druk zetten.”

In de 21e minuut viel de onverwachte gelijkmaker. Rechtsbuiten Luc Kampschreur liet Raoul Peer de hielen zien en gaf een voorzet op maat aan Tom van Slobbe, die doelman Joris Kuijpers van dichtbij verschalkte. Groessen zette daarna aan, maar was slordig in de afwerking. Al stond ook twee keer de lat een treffer in de weg. Zo had een strak afstandsschot van Emir Sulejmani een beter lot verdiend dan de dwarsligger boven Morren. Eerder al strandde een geweldige solo van Joey de Haan in het zijnet. Met Danny Ketelaar als vervanger voor Raoul Peer startte Groessen ook in de tweede helft met aanvallende intenties. Veel ballen gingen op Chiel Driessen, maar de linksbuiten had zijn middag niet en dreef zijn acties te ver door. Loo knokte en streed, aangemoedigd door het thuispubliek, voor iedere meter. In de 62e minuut kwam de ploeg zelfs op 2-1 na een voortreffelijke actie van Wes Hagen. Hij bediende Van Slobbe, die van elf meter uithaalde. Kuijpers leek de knal te pareren, maar via zijn vuisten vloog de bal toch in het doel. Een minuut later had van Slobbe zich helemaal onsterfelijk kunnen maken met een derde treffer, maar van dichtbij raakte hij de bal niet vol. Groessen probeerde daarna met de moed der wanhoop de gelijkmaker te produceren. Maar Loo hield onder aanvoering van Timo Jansen, die met een masker speelde, verdedigend goed stand. Aan strijdlust geen gebrek. Al had Loo in de laatste seconden alle geluk van de wereld dat Dylan Oudendag na zijn veelbelovende begin het vizier niet op scherp staan. De aanvaller kopte een vrije trap vogeltjevrij van dichtbij recht in de handen van Morren, waarna scheidsrechter Ronald Ebbers voor het einde floot. Marthijne Bochoven was ontiegelijk trots: “In een derby is vaak geen sprake van goed voetbal. Dan moet je in ieder geval vechten. Nou, dat hebben de jongens vandaag wel gedaan.” Toch was hij zo reëel om aan te geven dat een gelijkspel verdiend was geweest. Een punt waar hij overigens vooraf voor had getekend. “Maar goed in de uitwedstrijd verloren we op de valreep. Toen verdienden wij een punt. Zo is voetbal. Deze winst is megabelangrijk voor ons.” De winst betekende de tweede achtereenvolgende zege voor Loo, meer dan in de negen wedstrijden daarvoor. Voor Loil lijkt het doek in deze klasse al gevallen, Loo kan door deze zege naar boven kijken richting SC Doesburg en vv Montferland. Vlak daarboven staat SC Groessen, dat op zijn tellen moet gaan passen. Van Eekeren: “Het is een zware competitie met rare uitslagen. Wie had nou verwacht dat Angerlo V van Loil zou verliezen en gelijk zou spelen tegen Loil? Niemand toch? Hopelijk valt het geluk ook een keer onze kant op.”