Hein Smink:
Hein Smink: "We hebben wat recht te zetten" Foto:

Koploper SC Westervoort ontvangt DVV

Algemeen

WESTERVOORT- Het affiche SC Westervoort-DVV is er eentje om van te smullen. De koploper tegen een subtopper, een periodetitel die op het spel staat én de sentimenten, dat wordt een kraker zaterdag vanaf 16.00 uur op sportprak Naederhuyse. Een vooruitblik.

Hein Smink staat nu al te popelen. Figuurlijk dan, want de middenvelder van Westervoort werd afgelopen dinsdag aan zijn voorste kruisband geopereerd. “Een erfenisje van de wedstrijd om de Westervoort Cup tegen AVW’66, ik ben er negen tot twaalf maanden uit.”

Hij is niet verbaasd over de successen van zijn club, die samen met VVO de ranglijst aanvoert. “We hebben elke tegenstander een keer gehad, we zijn voetballend de beste ploeg in deze klasse. We hebben jongens in de ploeg die hoger hebben gevoetbald en de meesten spelen al lang samen. Dat betaalt zich uit. Als we een keer op achterstand komen, dan maken we ons niet druk. Dan weten we dat het goed gaat komen.” Pas twee keer dit seizoen leed SC Westervoort een nederlaag, ook in de uitwedstrijd tegen DVV. SC Westervoort verloor met 2-1. Smink: “We hadden toen voor de rust het betere van het spel en hadden met 0-3 voor moeten staan, maar de bal ging er niet in. En dan valt-ie aan de andere kant wel.” Lachend: “Nu hebben we natuurlijk wel wat recht te zetten. Ik kijk er naar uit. En ja hoor, we gaan winnen.” Smink geniet ondanks zijn blessure van het enthousiasme in Westervoort. “Wie had dat vorig jaar om deze tijd gedacht? Toen speelden we uit tegen Loil en stonden er vier man uit Westervoort langs de lijn. Nu kleurde uit tegen VVO de hele tribune blauwwit.”

DVV-trainer Ron Olyslager is realistisch: “SC Westervoort doet het natuurlijk geweldig goed. Ze hebben heel veel achter elkaar gewonnen en afgelopen zondag gelijk gespeeld. Dan moet je eerlijk zijn, als we daar een punt kunnen halen, dan hebben we het goed gedaan.”

Olyslager oogst lof met zijn jonge ploeg, waarin Tristan den Hartog en Yannick van O19 een basisplek hebben, mits ze fit zijn. Maar een kampioenschap, daar denkt Olyslager helemaal niet aan. Afgelopen zondag zakte de ploeg naar plek vijf na een 0-1 nederlaag tegen VIOD. “Als we met de huidige versterkte promotie- en degradatieregeling niet in de nacompetitie komen, dan is ons seizoen al geslaagd. Drie degraderen er rechtstreeks en de drie erboven spelen nacompetitie. Dan zijn er nog maar een paar plekken om te overleven. Als we daar bijblijven, dan kunnen we stiekem toch voor een prijs gaan”, doelt hij op een periodetitel. VVO pakte de eerste periodetitel. In de strijd om de tweede periodetitel staat SC Westervoort bovenaan met zestien punten uit zes wedstrijden, op de voet gevolgd door VIOD. Hein Smink: “Ook daarom is winst op DVV belangrijk.”