Etienne met Hélène Hendriks
Etienne met Hélène Hendriks Foto:

Etienne Wettingfeld flikt het!

Westervoorter is beste amateurscheidsrechter van 2022

WESTERVOORT - De gemeente Westervoort heeft er een Nederlands kampioen bij. Afgelopen zaterdag werd Etienne Wettingfeld (49)van SC Westervoort op de KNVB Campus in Zeist uitgeroepen tot beste verenigingsscheidsrechter bij de amateurs van 2022.

De KNVB startte begin oktober de zoektocht naar de Amateurscheidsrechter van het Jaar. Uit elke provincie werd één verenigingsscheidsrechter en één KNVB-scheidsrechter afgevaardigd naar de kwartfinale. Van de twaalf provinciewinnaars per categorie gingen uiteindelijk zes verenigingsscheidsrechters en zes KNVB-scheidsrechters door naar de halve finale. Deze halvefinalisten kregen een bezoek rondom een wedstrijd en werden ook in de praktijk beoordeeld. De beste drie scheidsrechters per categorie gingen uiteindelijk door naar de finale op 7 januari tijdens de Dag van de FairPlay. Etienne blikt kort terug op de memorabele dag. "We moesten er om 10:30 zijn. Daar werden we één voor één naar binnen geroepen voor een panel met Franca Overtoom (assistent-scheidsrechter betaald voetbal), Bas Nijhuis (scheidsrechter betaald voetbal), Marc van Erven (CEO ARAG) en Sjoerd Mossou (voetbaljournalist, columnist en schrijver).
De uitslag zou daarna bekend worden gemaakt… maar dat werd verplaatst naar 16:45. Eerst was er een presentatie van Danny Makkelie, gevolgd door een workshop naar keuze, en daarna een presentatie van Bas Nijhuis gevolgd door een ode aan de scheidsrechter door Sjoerd Mossou. Tijdens de bekendmaking van de winnaar werd er maar gerekt en gerekt. Maar gaandeweg kreeg ik het idee… oh jee, dit gaat over mij. En dan wordt je naam geroepen, mag je naar voren, een paar woorden doen en een boel foto’s maken. Heel onwerkelijk, maar de dag was super goed geregeld." Hij vervolgt: "Mijn rol als scheidsrechter heeft mij de afgelopen jaren ontzettend geholpen bij mijn persoonlijke ontwikkeling en groei. Vijf jaar geleden had ik er nog niet van kunnen dromen om hier op het hoogste podium te staan. Ik wil de KNVB en ARAG bedanken voor het opzetten van deze campagne, omdat het veel jonge mensen steunt en enthousiasmeert die nu overwegen ook scheidsrechter te worden.”


Afbeelding