"Misschien kunnen we nog een periodetitel meepikken" (Foto: PR)
"Misschien kunnen we nog een periodetitel meepikken" (Foto: PR)

‘Misschien kunnen we nog een periodetitel meepikken ‘

Algemeen

WESTERVOORT- Met 21 punten uit elf duels begint sportclub Westervoort deze maand aan de tweede helft van de competitie. Een mooie prestatie als debutant in de derde klasse. Reden genoeg om samen met trainer Wim Bleijenberg terug te blikken op de eerste seizoenshelft en alvast vooruit te blikken op de tweede seizoenshelft. 

Door Thijmen Smidts

‘’We zitten in een mooie klasse waarin elk team elkaar mooi uitdaagt, omdat het niveau praktisch gelijk is’’, start Bleijenberg zijn relaas. Met veel plezier en optimisme begon hij me zijn selectie na de zomer aan het nieuwe seizoen in de derde klasse B. Het derde seizoen alweer als trainer van de blauw-witten. De kern van het eerste elftal van Westervoort speelt al zo’n vijf jaar samen. Het team is daardoor goed op elkaar ingespeeld. “De balans in het elftal is erg goed, er is een mooie mix is tussen ervaren krachten en nieuwe talenten.”

Doelstellingen

‘’Aan het begin van het seizoen stel je natuurlijk met de staf en als team bepaalde doelstellingen. In de competitie zitten veertien ploegen. Daarvan degraderen er drie ploegen terug naar de vierde klasse. En spelen er ook nog eens drie teams nacompetitie, voor degradatie. Dit komt door versterkte promotie/degradatie regeling van dit seizoen, geïntroduceerd door de KNVB. Dit houdt in dat de het moeilijker wordt om te promoveren en makkelijker wordt om te degraderen. Hierdoor moeten we als Westervoort zijnde eigenlijk al zes ploegen onder ons zien te houden. De doelstelling aan het begin van het seizoen was dan ook uitgroeien tot een stabiele derdeklasser’’, aldus Bleijenberg.

Tweede seizoenhelft

‘’De competitie is erg spannend, het staat vooralsnog erg dicht bij elkaar’’, aldus Bleijenberg. Vanaf de eerste dag presteert Westervoort boven verwachting in de derde klasse B. Hierdoor kan de doelstelling voor de tweede seizoenshelft aardig bijgeschaafd worden. ‘’Als je er na elf wedstrijden zo voorstaat mag je - zonder te hoog van de toren te blazen - wel langzaamaan naar boven kijken. Misschien dat we nog een periodetitel mee kunnen pikken, maar het is geen must,” aldus Bleijenberg. De druk ligt na het promoveren afgelopen jaar heel anders. ‘’Hierdoor kunnen we vrijuit voetballen, en is op degraderen na eigenlijk alles een voldoende”, eindigt Bleijenberg.