Afbeelding

‘De jonge jongens hebben zich goed gemanifesteerd’

Algemeen

DUIVEN- Met 19 punten uit elf duels gaat DVV Duiven met een mooie vierde plek de winterstop in in de derde klasse B. Trainer Ron Olyslager kijkt terug op de eerste seizoenshelft en blikt alvast vooruit naar het komende half jaar.

Door Thijmen Smidts

Met veel plezier en optimisme begonnen Ron Olyslager en zijn selectiespelers na de zomer aan het nieuwe seizoen in de derde klasse B. Deze selectie zag er alleen wat anders uit dan de afgelopen jaren. Door het verlies van de twee ervaren krachten Jordi de Kramer (de Bataven) en Jordi Lammertink (Bemmel) moesten er plekken opgevuld worden binnen de selectie van DVV. Dat lukte met jonge talenten uit de eigen opleiding. ‘’De jonge jongens hebben zich goed gemanifesteerd binnen deze ploeg. Dit is altijd erg afwachten, want tussen jeugdvoetbal en seniorenvoetbal zit een flink verschil. Ook waren het niet de minste jongens die vertrokken zijn. Dus als het team zich dan zo ontwikkelt, dan is dat alleen maar mooi’’, aldus Olyslager.

Terugblik

Gezien de samenstelling van de jonge onervaren groep is het heel knap dat DVV in de top meedraait van de competitie. Olyslager: “De competitie is een stuk gelijkwaardiger als die de afgelopen jaren was. Als je naar de stand en de uitslagen kijkt staat het allemaal erg dicht op elkaar. Hierdoor daagt iedereen elkaar mooi uit. Er zijn een paar wedstrijden geweest waar we wel betere resultaten hadden en moeten en kunnen halen, maar helaas. Anders hadden wij er nog een stuk beter voorgestaan. Het had nog wat beter gekund, maar hier kunnen we ook tevreden mee zijn.”

Vooruitblik 

De clubs hebben dit jaar te maken met de versterkte promotie/degradatie regeling te maken. ‘’De onderste drie teams degraderen rechtstreeks en de drie teams die daarboven zullen eindigen moeten de nacompetitie in. Voor ons is het dus eerst zaak om ons definitief te handhaven. Het is namelijk een stuk moeilijker om een stap omhoog te maken en de kans is enorm toegenomen dat je een stapje terug moet doen. In eerste instantie is het voor ons dus taak om niet bij dat groepje te horen. Als we daar zeker van zijn kunnen we altijd kijken waartoe we in staat zijn met deze selectie’’, besluit Olyslager.