Nieuw en uniek woonconcept in Duiven: Knarrenhof®

Algemeen

DUIVEN - Een lokale initiatiefgroep hoopt op termijn het woonconcept Knarrenhof® in Duiven te realiseren in samenwerking met de gemeente en de Stichting Knarrenhof®. De groep wil nu peilen hoeveel belangstelling er is voor dit concept.

Knarrenhof® is de combinatie van de hofjes van vroeger met het gemak van heden: een uniek concept van veilig wonen met veel privacy en tegelijkertijd alle voordelen van samenwonen. Door de warmte vanuit het ‘noaberschap’ en een helpende hand in de buurt ben je in het Knarrenhof niet alleen. Je kent de andere bewoners, je kan zijn wie je bent, uniek, en aandacht hebben voor elkaar. Elke Knarrenhof beschikt bijvoorbeeld over een gemeenschappelijke ruimte en tuin. Initiatieven bij andere hofjes blijken al snel tot iets gezamenlijks te leiden, gewoon omdat het leuker is om van elkaars kennis te leren en samen dingen te beleven.
Knarrenhof® is namelijk bedoeld voor mensen die het leuk vinden elkaar af en toe te helpen, maar hierin geen verplichting willen. Een Knarrenhof® is een levensloopbestendig woonconcept, dat niet alleen bedoeld is voor senioren. Jongeren zijn welkom, als de ouderen het willen en het financieel een haalbare kaart is. Het wordt dan een zogenaamd meergeneratiehof. Hierdoor ontstaat een gezelschap van verschillende leeftijden, dat elkaar aanvult. Dit moderne woonconcept wordt onder andere met de Stichting Knarrenhof® en de belangstellenden, tot in detail ontworpen om onafhankelijk en zelfstandig te kunnen blijven wonen. Dit is geen vorm van commune of een verzorgingsplek met perken vol geraniums.Wel is het een hof vol met sociaal actieve mensen. Wonen voor iedereen. Er bestaat een mogelijkheid dat er naast koopwoningen, ook huurwoningen worden gebouwd. Voor het laatste wordt dan samenwerking gezocht met een woningbouwvereniging die de verhuur gaat verzorgen. Daarnaast bestaat een Knarrenhof® uit woningen in verschillende prijsklassen. Het gaat in een Knarrenhof om duurzaam en gemeenschappelijk wonen, dat betaalbaar gemaakt wordt, ook voor mensen met een minder gevulde beurs. De initiatiefgroep in Duiven gaat met de gemeente in overleg over de locatie van de Remigiusschool aan het Droopad in Duiven, die vrij gaat komen na realisatie van de nieuwbouwschool.
Voor meer informatie en inschrijvingen: www.knarrenhof.nl.

Inschrijving kost eenmalig €15. Bij voldoende inschrijvingen zal het project opgestart worden. Wanneer er daadwerkelijk een Knarrenhof gaat komen, worden de woningen toegewezen op volgorde van inschrijving.