Een blije Wil Beekman met burgemeester Huub Hieltjes
Een blije Wil Beekman met burgemeester Huub Hieltjes

Wil Dijkman koninklijk onderscheiden

Algemeen

DUIVEN - Maandag 5 december 2022 reikte burgemeester Huub Hieltjes van de gemeente Duiven een Koninklijke Onderscheiding uit aan de Wil Dijkman uit Duiven.

De uitreiking vond plaats in Humanische Stichting voor Huisvesting van Ouderen (H.S.O.) De Ulenpas, Korte Wal 237 te Velp (GLD). Wil Dijkman is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Wil Dijkman is onderscheiden voor zijn verdiensten voor (H.S.O) De Ulenpas te Velp. H.S.O. De Ulenpas is een wooncentrum met 234 woningen voor zelfstandig wonende ouderen.
Wil Dijkman is ruim 23 jaar secretaris/penningmeester, reserve-voorzitter en bestuurslid geweest van het Stichtingsbestuur van H.S.O. de Ulenpas. Wil Dijkman zorgde al die jaren voor de jaarrekening en de begroting, stelde het huuroverzicht op en zorgde voor een overzicht van de servicekosten. Jaarlijks gaf hij hier een mondelinge toelichting op aan alle bewoners van de De Ulenpas. Decorandus was binnen het bestuur altijd een belangrijke factor door zijn deskundigheid op veel terreinen. Naast eerdergenoemde verdiensten was Wil Dijkman actief als penningmeester en voorzitter bij de Omnivereniging ESCA te Arnhem en Raad van Toezicht Stichting Ontmoetingsruimte ESCA Valkenhuizen.
Ook was Wil Dijkman in Arnhem in de jaren ’70 actief als bestuurslid en voorzitter van de Federatie Jongeren Groepen en voorzitter van de Commissie van Beroep van de Partij van de Arbeid. Voor deze partij was hij enkele jaren raadslid.