Afbeelding
Foto:

Pelgrim BV viert vijftigjarig bestaan

Zakelijk

WESTERVOORT - Een mijlpaal voor Pelgrim BV: het geesteskind van Marjo en Tonny Pelgrim bestaat deze maand exact 50 jaar. Zoon Maurits, de tweede generatie in het schildersbedrijf en woonwinkel, trapte het feestjaar af met een feestelijk ontbijt voor relaties en leveranciers.

Van Kerkstraat naar Het Ambacht. “Het familiebedrijf Pelgrim BV is in een halve eeuw uitgegroeid tot een mooi modern bedrijf voor het gehele interieur en schilderen van het exterieur”, sprak hij. “Daarbij worden steeds duurzame producten en of systemen geadviseerd. Het mooie is dat zowel Manfred als ik onze ouders altijd steunden met de winkel en het schildersbedrijf. De zaak was ook wel het derde kindje van Tonny en Marjo. Helaas is Tonny, mijn vader, ons ontvallen. In gedachte is hij nog veel bij ons. Een portret van Tonny is gemaakt door live painter Ferdinand Schönberger en staat al bij de wall of history. Van dit ontbijt volgt ook ‘n mooi doek. Ik ben heel benieuwd.”

Maurits Pelgrim stak de loftrompet over zijn leveranciers. ”We hebben echt goede relaties met veel leveranciers. Dat zien we aan deze opkomst. Dank jullie wel!” 

Trots is hij ook op zijn medewerkers. Iedere dag zetten twintig vakmensen zich in om de woonwensen van klanten te vertalen in maatwerk. Met oog voor ieders leven, woonwensen en persoonlijke smaak. Kwalitatief hoogwaardige en betaalbare oplossingen. En bij een idee of advies blijft het niet. “We leggen, bevestigen, maken en monteren, we ontzorgen de klant van A tot Z. Hier blijf ik mij ook in de toekomst voor inzetten. Pelgrim komt naar u toe!”

Speciaal vanwege de 50e verjaardag ging hij met alle medewerkers op de foto. “Deze maand gaan we foto’s verzamelen. Daaruit maken we een selectie voor een kalender.”

Een feestdag voor de medewerkers en een open dag zitten nog in het vat. “Dat wordt dit voorjaar”, liet hij weten. Voor zijn moeder had hij de grootste verrassing in petto: vijftig mooie bloemen.