Leden van de dialectclub: Bert Stienissen, David Smink, Kees Krechting, Wim Vlijm, John Kemper, William Boekhorst, Henk ten Brinke en Willy Messing
Leden van de dialectclub: Bert Stienissen, David Smink, Kees Krechting, Wim Vlijm, John Kemper, William Boekhorst, Henk ten Brinke en Willy Messing

Moesaete viert het zilveren jubileum

Algemeen

WESTERVOORT - Moesaete viert het zilveren jubileum dat zal worden gehouden op donderdag 8 december in Zalencentrum Wieleman in Westervoort.

Niet voor niets is het thema tijdens het Moes aete dit jaar dan ook ZilverMoes! In 2021 kon het inmiddels traditionele Moesaete niet doorgaan in verband met corona. De leden van de dialectgroep van de Historische Kring Westervoort zijn dan ook “onmundig bli-j”, dat Moesaete eindelijk voor de 25e keer gehouden kan worden.
De avond bestaat uit het eten van traditionele moes die volgens een geheim recept van de chef-koks Martin en Martijn Wieleman is bereid. Na de Moesmaaltijd wordt de avond ingevuld door getalenteerde artiesten uit Westervoort, die het dialect als smeermiddel gebruiken in hun voordrachten.Op maandag 14 november is de kaartverkoop van 19.00 uur tot 20.00 uur in huize Vredenburg, Klapstraat 112 in Westervoort. De kaarten kosten € 18,00 voor leden van de Historische Kring (maximaal twee kaarten per lid). Wil men meer kaarten, dan kosten die € 20 euro. Niet-leden zijn natuurlijk ook zeer welkom en betalen € 20,00 per kaart.

Vanaf 16 november zijn de kaarten (zolang de voorraad strekt) digitaal verkrijgbaar via www.moesaete.nl à €20,00 per stuk.

Kom naar ZilverMoes op donderdag 8 december! En bedenk: Moes aete is veur alle Westervoorters, ‘al woont gi-j der maor net’. ZilverMoes, wie kan kump!