€ 2.411,- een prachtig bedrag!
€ 2.411,- een prachtig bedrag!

Luuk Bosman scoort binnen en buiten het veld: benefietwedstrijd tegen Terborg-Silvolde JO13-1 levert € 2.411 op

Algemeen

WESTERVOORT – Luuk Bosman (12) scoort binnen en buiten het veld. In de benefietwedstrijd tegen Terborg-Silvolde JO13-1 scoorde de verdediger van SC Westervoort JO13-1 het derde doelpunt én haalde hij maar liefst € 2411 op voor het KWF Kankerfonds.

Door Susan Wiendels

Dat het uiteindelijk 4-0 werd voor de Westervoortse boys na twee keer een half uur voetballen op sportpark Naederhuyse maakt eigenlijk niemand wat uit op zaterdag 16 april. Waar het allemaal om draaide was de opbrengst van de wedstrijd, de loterij en de verkoop van gebakjes en cupcakes in de kantine. En die loog er niet om. Het streefbedrag was € 2.500 en dat werd bijna gehaald. Trots keken Renate en Job Bosman naar hun zoon: “Iedereen binnen de vereniging is aangehaakt. Echt, prachtig wat deze actie teweeg heeft gebracht.”

Duit in het zakje

De jongens van SC Westervoort O14 verkochten lootjes, andere jeugdelftallen van de overhandigden een cheque, in de kantine verkochten vrijwilligers gebakjes en cupcakes die beschikbaar waren gesteld door bakkerij Koenen. Ook stelden verschillende winkeliers en verenigingen prijzen beschikbaar voor de loterij. Tegenstander Terborg-Silvolde deed een duit in het zakje en overhandigde Luuk voor het eerste fluitsignaal een cheque van tweehonderd euro. Een mooi gebaar kwam van het 45+-team oftewel het oude lullenteam van buurman AVW’66. De mannen maakten € 250 over voor het goede doel. Menno Goedhart: “Luuk, geweldig dat jij dit doet. Dan maakt het niet welk shirt je draagt. Bovendien moet er toch een keer van komen”, hield hij een vurig pleidooi voor een fusie tussen AVW’66 en SC Westervoort.

Maikel Sluiter

Luuk Bosman kwam op het idee voor de benefietwedstrijd na het overlijden van zijn trainer Maikel Sluiter aan kanker drie jaar geleden, toen hij nog bij SC Groessen voetbalde. Dat maakte diepe indruk op de jongen. “Ik vond het zo oneerlijk.” Daarnaast lijdt zijn opa Japie aan een zeldzame vorm van huidkanker, waarvoor geen geneesmiddel is. “Omdat het een zeldzame vorm is, doen ze hier geen onderzoek naar. Ik wil geld inzamelen voor onderzoek naar deze rotziekte.”
Tegenstander Terborg-Silvolde werd gestrikt via moeder Renate, die leerkracht is op een basisschool in Terborg.

Alpe d’Huez

Luuk Bosman weet van geen ophouden, want na deze wedstrijd wacht een nieuwe uitdaging. Op 2 juni fietst hij samen met zijn vader Alpe d’Huez om nog meer geld in te zamelen in de strijd tegen kanker. Om zo goed mogelijk voor de dag te komen traint hij een keer per week bij fietsclub Reto in Arnhem. “Drie keer wil ik de berg beklimmen,” geeft hij aan. Doneren kan via https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/LuukBosman8150.