Marcel Donders
Marcel Donders Foto:

In het vat: wijnproeverij en Avond van de duurzaamheid

Goede wijn behoeft geen krans bij Ondernemend Westervoort

WESTERVOORT – Ondernemend Westervoort heeft de draad na alle coronaperikelen weer opgepakt en hoe. Dit jaar staan verschillende aansprekende evenementen op het menu met als hoogtepunt de verkiezing van de Ondernemer van het Jaar op 19 mei. Maar eerst is er de wijnproeverij bij Robbers & van den Hoogen op 21 april en de Avond van de duurzaamheid op 12 mei

Goede wijn behoeft geen krans. Dat geldt ook voor wijnhuis Robbers & van den Hoogen. Na de algemene vergadering van de ondernemersvereniging nemen de Westervoortse ondernemers Jan en Marie-Jose van Hekke de aanwezigen mee in de eindeloze wijnwereld van het familiebedrijf uit Arnhem. Zij weiden uit over de complete make-over van de showroom en wijnbar van Robbers & van den Hoogen. Jan en Marie-José realiseren al bijna twintig jaar unieke interieurs: woon- en werkomgevingen die verrassen en een glimlach toveren op dede gezichten van hun opdrachtgevers. Zoals ook bij Marcel Donders, hét gezicht van Robbers & van den Hoogen. Van uitmuntende klassiekers tot jonge, verrassende wijnen. Het wijnhuis herbergt een gevarieerd en breed assortiment aan zorgvuldig geselecteerde kwaliteitswijnen en vormt een perfecte basis voor een leuk uitje: zo is er een wijnmuseum in de imposante kelders en een wijnbibliotheek. En nder leiding van een wijnexpert leer je de kunst van het wijnproeven in de wijnbar of wijncafé Le Jardin. Zoals de Westervoortse ondernemers op 21 april.

Avond van de duurzaamheid

De volgende grote activiteit staat voor 12 mei op de agenda: de avond van de duurzaamheid, een initiatief van de gemeenten Duiven en Westervoort, MKB Duiven en Ondernemend Westervoort. Op deze avond bij zalencentrum Wieleman wordt de prijs voor de meest duurzame ondernemer uitgereikt. Binnenkort worden drie genomineerden geselecteerd uit de inzendingen. De genomineerden worden beoordeeld door een vakjury en een publieksjury. De vakjury bestaat uit de wethouders van Duiven en Westervoort met duurzaamheid in hun portefeuille, directeur Astrid Huitink van Rabobank Arnhem en omstreken, Wim Nabbe van Groene Allianties de Liemers en David Bouman, vrijwillig energiecoach in Duiven en Westervoort. Het aanwezige publiek heeft een aandeel in het bepalen van de winnaar door op de kandidaten te stemmen. Tijdens de avond kunnen de genomineerden hun bedrijf op de kaart zetten door hun duurzame beleid en maatregelen te presenteren samen met een inspirerende videopresentatie, speciaal gemaakt door Paul Haans.
De genomineerden worden vervolgens beoordeeld door een vakjury en een publieksjury. De vakjury bestaat uit de wethouders van Duiven en Westervoort met duurzaamheid in hun portefeuille, directeur Astrid Huitink van Rabobank Arnhem en omstreken, Wim Nabbe van Groene Allianties de Liemers en David Bouman, vrijwillig energiecoach in Duiven en Westervoort. Het aanwezige publiek heeft een aandeel in het bepalen van de winnaar door op de kandidaten te stemmen. Ook biedt deze avond kansen om duurzame kennis op te doen en te delen met collega-ondernemers.