De mannen van Gepoco met in het midden (met bal) feestvarken Geert Brink
De mannen van Gepoco met in het midden (met bal) feestvarken Geert Brink

Bezige bij Geert Brink hangt zaalvoetbalschoenen aan de wilgen

Algemeen

WESTERVOORT - Al meer dan 45 jaar showen de mannen van Gepoco wekelijks hun zaalvoetbalkwaliteiten. Voor nestor Geert Brink (71) was het vorige week de laatste keer. Hij hangt zijn zaalvoetbalschoenen aan de wilgen. Gelukkig blijft hij als regelneef en voor de derde helft wél behouden voor Gepoco.

“Ja, de benen willen niet meer wat het hoofd wil. De jaren gaan tellen”, lacht Geert Brink. De Westervoorter is een voetbaldier pur sang. Meer dan zestig jaar was hij actief als speler, bestuurslid, trainer en vrijwilliger bij verschillende clubs, waarvan de laatste tien jaar bij SC Westervoort. “Ja, ik heb een blauw-wit hart”, stelt hij. Ook daar neemt hij afscheid. “We verhuizen binnenkort naar een appartementje op de Schuytgraaf in Arnhem, vandaar.”
Terug naar Gepoco, waarbij Geert Brink zo’n twaalf jaar geleden aansloot. De gemeente politie combinatie doet haar naam allang geen eer meer aan, een enkeling werkt nog bij de de gemeente. Zelf was Geert Brink jarenlang personeelsfunctionaris bij de KPN. Gepoco is een echte vriendengroep van ruim twintig man met hoofdzakelijk zestigers die elke donderdagavond een uurtje hun futsalkunsten vertonen in Sports Planet. Fanatiek, maar sportief. Gezelligheid voert de boventoon. De derde helft is belangrijker dan de eerste en tweede. “Er zijn nu enkele jongeren bijgekomen”, wijst Brink. “Maar verdere verversing kunnen we best wel gebruiken. De één heeft artrose, de ander moet een nieuwe heup, zaalvoetbal vergt toch wel wat van je.” Het afscheid van Brink is groots. Speciaal voor zijn afscheid hebben enkele oudgedienden hun kicksen weer aangetrokken. Ook zoon Bjorn is van de partij. Zoon Sven is afwezig. Hij is de dag ervoor vader geworden. “M’n vierde kleinkind”, glimt Geert Brink. Een dag later, op vrijdag, wordt het feest nog eens dunnetjes overgedaan in de mancave van het team in de Vaalmanstraat. Daar benoemt voorzitter Herman Futselaar Geert tot erelid van Gepoco. “Maar ze zijn nog niet van me af. Ik blijf alle zaken rondom het team regelen. Lachend: “Er komen nog wat feestjes en uitstapjes naar voetbalwedstrijden in Duitsland aan.”