"Ik heb een bloedhekel aan verliezen"
"Ik heb een bloedhekel aan verliezen"

Speler van de week: Jeroen Derksen (SC Rijnland)

Algemeen

Naam: Jeroen Derksen         

Woonplaats: Lobith

Geboortedatum: 04-09-1999

1. Club en positie: 

SC Rijnland, ik ben centrale verdediger. Op jonge leeftijd heb ik twee jaar bij het Regionaal Gelders Elftal gevoetbald, in die tijd nog als linksbuiten. Ik heb altijd bij Rijnland gevoetbald sinds mijn vijfde.

2. Gezin: 

Ik woon thuis met mijn ouders en één oudere broer.

3. Beroep/studie: 

Ik ben assistent uitvoerder in de wegenbouw bij Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechniek

4. Favoriete club en voetballer: 

Mijn favoriete club is Feyenoord, vanaf kleins af aan ben ik al Feyenoord fan door mijn opa en broer. Mijn favoriete voetballer is Sergio Ramos, een super stabiele en sterke verdediger, die jarenlang als aanvoerder Real Madrid geleid heeft. 

5. Lastigste tegenstander: 

FC Bergh, vroeger MVR, redelijk vaak tegen gespeeld,  maar zelden dat we met drie punten zijn weggelopen. Het is altijd een stabiele ploeg die het je de hele wedstrijd erg lastig kan maken, zelfs in de jeugd al. 

6. Hobby’s: 

Wielrennen en motorcross. Wielrennen wanneer het weer het toelaat en met motorcross ben ik sinds kort gestart om te kijken of ik ermee verder wil.

7. Hoogtepunt en dieptepunt in je leven: 

Er zijn heel veel hoogtepunten die ik kan benoemen, maar één van de grootste is het behalen van mijn HBO-diploma en vervolgens als cadeau/viering gaan skydiven in Teuge. Een dieptepunt heb ik in het dagelijks leven nog niet echt gehad. Op voetbal gebied was dat het mislopen van de promotie tegen SC Meddo. 

8. Favoriete muziek: 

Ik luister eigenlijk naar alle soorten muziek, van Nederlandse meezingers/ piratenmuziek tot hits uit de jaren 70/80/90. Maar natuurlijk ook naar de laatste trends.

9. Grootste ergernis:

Ik kan niet tegen verliezen. Niet alleen bij voetbal, maar ook tijdens het werk en in het dagelijks leven. Wanneer we iets niet afkrijgen of niet voor elkaar krijgen frustreert en motiveert me dat om het vervolgens wel voor elkaar te krijgen. Tijdens spelletjes telt er ook maar één ding en dat is winnen. 

10. Vakantie:

De afgelopen jaren ben ik in de zomer naar Oostenrijk op vakantie geweest om door de bergen te wandelen / fietsen en de cultuur en natuur te bekijken. Ook hou ik wel van een vakantie in een warm land, waar we leuke activiteiten ondernemen, maar op z’n tijd ook zeker gaan relaxen. 

11. Droom voor de toekomst: 

Een verre reis maken naar een (exotisch) land, waar de cultuur en natuur niet zoals hier in Europa zijn.