Afbeelding

Wegwerkzaamheden Rijksweg-Westsingel

Algemeen

DUIVEN - De gemeente Duiven gaat het kruispunt Rijksweg/Westsingel verbeteren. Daardoor kan het verkeer beter doorstromen en zal de bus weinig of geen vertraging meer oplopen. De werkzaamheden starten maandag 28 februari. Vanaf Westervoort wordt ter hoogte van het kruispunt op de Rijksweg een extra rijstrook aangelegd. Ook krijgt het asfalt een uitgebreide opknapbeurt en worden de stoplichten vervangen.

De aanpassingen aan het kruispunt Rijksweg/Westsingel worden met een subsidie van de provincie Gelderland gerealiseerd in het kader van het programma Hoogwaardig Openbaar Vervoer. Dit programma richt zich op een snelle vorm van openbaar vervoer van een hogere kwaliteit dan regulier openbaar vervoer. De provincie Gelderland, regio Arnhem-Nijmegen en de gemeenten werken intensief samen aan snelle, schone en betrouwbare verbindingen tussen woon-, werk- en kennislocaties in de stad en regio. Van week 9 tot en met week 11 vinden er uitsluitend werkzaamheden in de berm plaats. Tijdens deze werkzaamheden is er geen hinder voor het doorgaand verkeer. Daarna (tot en met 11 april) zal de weg gefaseerd op diverse locaties worden afgesloten. Voetgangers en fietsers kunnen via speciale looproutes de werkzaamheden wel blijven passeren.

Bereikbaarheid

Om de overlast zoveel mogelijk te beperken worden de werkzaamheden in fases uitgevoerd. Per fase wordt de weg op verschillende gedeeltes afgesloten voor het gemotoriseerde verkeer. Hiervoor worden met borden omleidingen aangegeven. Voetgangers en fietsers kunnen wel langs het werk via aangegeven looproutes.

Openbaar vervoer

Door de werkzaamheden rijden buslijnen 60 en 61 een omleidingsroute vanaf 21 maart t/m 11 april. Voor actuele reisinformatie zoals omleidingen en vertragingen kijkt u op www.9292.nl

Planning en fasering van de werkzaamheden

Fase 1 – Week 9 t/m 11 (werkzaamheden in de berm, geen hinder voor doorgaand verkeer).

Fase 2 – Week 12.

Fase 3 – Week 13 t/m 14.

Fase 4 – Vrijdag 8 april t/m maandag 11.

Fase 5 – Week 20 t/m 23 (werkzaamheden in de berm, geen hinder voor doorgaand verkeer).

Meer informatie

Ga voor meer informatie over de planning van de werkzaamheden naar de website van de gemeente Duiven. www.duiven.nl/werkzaamheden-rijksweg-westsingel

Kijk voor actuele omleidingen op www.duiven.nl/wegwerkzaamheden