Henk over Ans: "Ze heeft me zoveel liefde gegeven, dat raakt nooit meer op"
Henk over Ans: "Ze heeft me zoveel liefde gegeven, dat raakt nooit meer op"

Henk en Ans Jaegermann uit Westervoort vieren diamanten huwelijk

Algemeen

WESTERVOORT - Henk en Ans Jaegermann-Kemperman vormen een echtpaar dat laat zien dat liefde tot in lengte van jaren kan duren. Op 14 februari waren ze zestig jaar getrouwd. Een bijzonder jubileum dat gevierd werd met alle mensen die hen dierbaar zijn.

Door Suva Boersma

Ans (90) kwam op haar zeventiende in dienst bij de ouders van Henk (84). Ze konden haar hulp goed gebruiken in het pension. Henk was toen pas twaalf jaar oud. “Ans kon alles, maar ik bedoel dan ook echt alles. Alle kamers werden door haar gestuukt en behangen. Daar had ik op mijn jonge leeftijd al veel bewondering voor.” 

Kriebels

Er gingen meerdere jaren overheen. “Het was altijd al een aardige jongen,” zegt Ans, “Ik heb hem zien opgroeien en langzaam ontstonden er wat kriebels in mijn buik.” Henk was vooral gefocust op zijn werk, maar vond het prettig om bij Ans te zijn. “Nooit had ik romantische gevoelens voor Ans gehad. Totdat ik niet meer dag in dag uit bij haar kon zijn. Ik merkte dat ik toch verliefd op haar was en dus besloot ik om een liefdesverklaring naar haar te schrijven.” Ans: “Op een dag kreeg ik een brief vanaf de militaire kazerne in mijn postbus. Twee kantjes vol met prachtige tekst over hoe hij mij miste.
Ik had werkelijk waar nog nooit zo veel vreugde gevoeld in mijn leven.”
Henk: “Haar uitgelatenheid, daar viel ik vooral voor. Tot aan de dag van vandaag is ze bijna altijd vrolijk.” Ans:“Henk laat mij altijd veilig en vertrouwd voelen, daarom ben ik ook zo verliefd op hem geworden.” Een trotse Henk: “Jij doet jouw ding en ik doe de mijne. Dat hebben we vanaf het begin al tegen elkaar gezegd.” Ze doen daarnaast samen ook veel activiteiten zoals klaverjassen en bridgen.

Voorspeld

“Zal ik eens wat leuks vertellen,” fluistert Ans, “Henk zijn vader had ons huwelijk al voorspeld. Voordat we zelfs een relatie kregen. Helaas kon hij er niet meer bij zijn op onze speciale dag.”
Toch was het een van de mooiste dagen van hun leven. “Intiem, dat is het juiste woord voor onze ceremonie. Wij hebben zelf alles geregeld voor de bruiloft. Dat maakte de dag nog specialer.”

Geven en nemen

Het echtpaar is nog hoteldebotel van elkaar. Wat is dan het geheim van zo’n gelukkig huwelijk?
“Wij houden van elkaar en dat is het belangrijkste,” roept Ans als eerste.
Henk: “Het is vooral geven en nemen. Sinds we weten dat Ans Alzheimer heeft, heeft zij minder te geven. Maar de jaren daarvoor heeft ze mij al zoveel liefde gegeven, dat raakt nooit meer op!”