Afbeelding

We kunnen weer jong schrijftalent gebruiken; bekijk het filmpje

Algemeen

ZEVENAAR - Zaterdag 3 maart 2018. Een bijzondere datum. Op die dag verscheen de eerste editie van De Liemers Helemaal Goed Courant. Een krant met hoofdzakelijk goed nieuws en hoofdzakelijk gemaakt door leerlingen van het Liemers College en het Candea College. Twee scholen voor voortgezet onderwijs in de Liemers.

Vier jaar later blijken we een blijvertje en vullen we de krant nog steeds met prachtige verhalen van jong schrijftalent. En wat helemaal leuk is? We kunnen weer nieuw schrijftalent gebruiken. Om leuke verhalen te schrijven, waar je ook nog eens een zakcentje mee verdient! Even terug in de tijd. Het idee om een ‘goed nieuws krant’ uit te geven, kwam uit de koker van Hope XXL, een Liemers initiatief waarin jongeren streven naar een betere wereld. De regiocampagne De Liemers Helemaal Goed omarmde het idee samen met de genoemde onderwijsinstellingen en zo ontstond er een krant, die nu al vier jaar tweewekelijks huis aan huis wordt verspreid.

Het nieuwe leren

Het enthousiasme kent vanaf dag één geen grenzen. Het nieuwe leren in de praktijk, zo past het ook nog in de moderne onderwijsvisie en zo is het natuurlijk ook. Leerlingen worden de Liemers ingestuurd om te schrijven, te leren en te genieten. De leerlingen bezoeken bedrijven, duiken in de geschiedenis van de regio, interviewen mensen en leren zo hun eigen omgeving op een andere manier kennen.
We bereiken inmiddels 39.000 huishoudens. Met onze goednieuwskrant verleggen we nieuwe grenzen. De samenwerking met de scholen is bijzonder. De leerlingen vormen samen één grote redactie. Ze maken de krant in hun vrije tijd. Maar het schrijven voor de krant is voor hen geen vrijwilligerswerk. Ze verdienen er ook wat mee. In plaats van vakkenvullen, schrijven ze voor de krant. De jonge schrijvers worden begeleid door docenten en professionele journalisten. Ook bijzonder is de samenwerking met de Liemerse gemeenten en diverse instellingen zoals theater ‘Kunstwerk! Het Musiater’, die de krant een warm hart toedragen.

Blijvertje

Nu bijna vijf jaar na het eerste idee blijkt de krant een blijvertje. Uitgever Starterspers komt na de recente overname van de kranten Duiven Post, Westervoort Post en Zevenaar Post zelfs wekelijks uit. Dat betekent dat er wel iets is veranderd. Het tweewekelijkse katern is niet meer, maar daarvoor in de plaats mogen we wekelijks onze verhalen toevoegen aan de Duiven Post, Zevenaar Post en Westervoort. De kranten die allemaal de toevoeging ‘Een Liemers Helemaal Goed Courant’ hebben gekregen. Dankzij de wekelijkse frequentie kunnen de leerlingen nog meer verhalen kwijt. Volop goed nieuws dus.

Ben je vijftien jaar of ouder en Wil jij het ook eens proberen? Scan de QR-code en bekijk ons filmpje. En stuur een e-mail naar redactie@deliemershelemaalgoedcourant.nl. O ja, ook iets oudere schrijftalenten mogen best een mailtje sturen.

Afbeelding