"Ik lees al jaren de Voetbal International en op tv volg ik zoveel mogelijk op alle bekende voetbalzenders."
"Ik lees al jaren de Voetbal International en op tv volg ik zoveel mogelijk op alle bekende voetbalzenders."

Speler van de week: Rogier Pelgrim (Angerlo V)

Algemeen

Naam: Rogier Pelgrim
Woonplaats: Doesburg
Geboortedatum: 26 juni 1988

1. Club en positie:

Ik heb alweer zestien seizoenen geleden mijn debuut mogen maken voor Angerlo Vooruit. Dit seizoen speel ik voornamelijk als centrale verdediger. Heb de meeste seizoenen als links- of rechtsback gespeeld. Naast het veldvoetbal heb ik ook 12 seizoenen in de zaal gespeeld.

2. Familie:

Ik woon sinds vijf jaar samen met mijn vriendin, helaas wel in Doesburg. Heb daarvoor altijd in Angerlo gewoond. Wie weet komt er snel nog een keer een gelegenheid om terug naar Angerlo te keren.

3. Beroep:

Ik werk bij Reinbouw in Dieren en zorg voor de financiële rapportages.

4. Favoriete club en voetballer:

Mijn favoriete club is Ajax.
Als klein jongetje van zes jaar mocht alleen de eerste helft van de wedstrijden zien. Daarna moest ik naar bed, maar op de trap zat ik dan stiekem te luisteren of mijn vader beneden in de tweede helft nog kon juichen. Dat jaar wonnen ze de Champions League.
Mijn favoriete speler is toch wel Ronaldinho. Die voorkeur ontstond al toen hij nog niet zo bekend was en hij bij het toen nog niks zeggende PSG speelde. Toevallig was ik een keer op een zaterdag avond op Eurosport beland. Wat hij die avond al liet zien was al zo goed. Sindsdien ben ik hem altijd blijven volgen.

5. Lastigste tegenstander: 

De Bataven uit in de beker was zeker lastig. We kwam nog wel op 0-1 voorsprong maar de rest van deze wedstrijd ben ik vergeten.

6. Hobby’s:

Ik ben een echte voetballiefhebber. Ik lees al jaren de Voetbal International en op tv volg zoveel mogelijk op alle bekende voetbalzenders.

7. Hoogte en dieptepunt in mijn leven:

De jaren 2009 en 2016 zijn mijn diepte en hoogte punten in mijn leven. In 2016 heb ik de opleiding bedrijfseconomie afgerond en een huis gekocht.
In 2009 heb ik helaas binnen tien weken tijd afscheid moeten nemen van zowel mijn vader als mijn zusje.

8. Favoriete muziek:

Ik ben naar de musical van Queen geweest en sindsdien ben ik fan hun muziek. Daarnaast wordt er in de kleedkamer en op vakanties met vrienden veelal Nederlandstalige muziek gedraaid.

9. Ergernis:

Wanneer iemand onrecht aan wordt gedaan.

10. Vakantie:

Ik ga graag naar Tenerife. Het is een mooi schoon eiland en het klimaat is daar erg fijn. Overdag lekker warm en avonds koelt het af. Je hoeft niet overdreven lang opgevouwen in een vliegtuig te zitten, binnen een paar uur vliegen ben je er al.

11. Ambitie/droom:

Ik ben altijd bij Angerlo blijven voetballen in de hoop kampioen te worden. We hebben momenteel een erg jonge, maar talentvolle spelersgroep. Dit seizoen is wellicht nog te vroeg, maar wie weet het volgende seizoen….