Met het hele gezin genieten van haarscherpe televisie
Met het hele gezin genieten van haarscherpe televisie Foto:

Glasvezel in Westervoort dichterbij dan ooit

Glasvezelcampagne voor supersnel en stabiel internet en haarscherpe tv

WESTERVOORT - DELTA Fiber Netwerk start een glasvezelcampagne in Westervoort. Als 20% van de inwoners ‘ja’ zegt tegen de aanleg van een glasvezelnetwerk en vóór 23 maart 2022 een abonnement afsluit bij één van de telecomaanbieders, komt er glasvezel. 

De grote blauwe dino was de afgelopen week niet te missen aan De Smidse bij Garage van Essen. Met het weghalen van de blauwe dino maken we een einde aan het (stenen) tijdperk van koperkabels. Nu breekt het nieuwe tijdperk van glasvezel aan. Het belang van een snelle en stabiele verbinding is voor veel mensen de afgelopen tijd heel belangrijk gebleken. Veel mensen moeten vanuit huis werken. Kinderen en studenten krijgen online les en videobellen is normaal geworden. “In Westervoort gaan we het allersnelste glasvezel netwerk van Nederland aanleggen als genoeg inwoners zich aanmelden. Dat betekent snelheden tot wel 8 Gigabit (Gbps) up- én download per seconde en dat is dus 8 x sneller dan in veel steden in de buurt bijvoorbeeld. De campagne voeren we samen met veel Westervoortse lokale enthousiastelingen die zich graag hard maken voor glasvezel in het gebied,” aldus Albert Gunsing Projectmanager DELTA Fiber Netwerk.

Online informatieavond

Om inwoners zo goed mogelijk te informeren over de voordelen van glasvezel, kosten, voorwaarden en de aanleg van glasvezel, organiseert DELTA Fiber Netwerk een online informatieavond op 9 februari om 19.30 uur. De online informatieavond volgt men vanaf een computer, tablet of telefoon. Aanmelden hiervoor kan via gavoorglasvezel.nl. Als de maatregelen van het RIVM het toelaten, volgen er nog extra informatiemomenten. Op gavoorglasvezel.nl is altijd de laatste stand van zaken terug te vinden. 

Persoonlijk geïnformeerd

Inwoners van Westervoort die in aanmerking komen voor een glasvezelaansluiting worden persoonlijk geïnformeerd middels een brief. Via gavoorglasvezel.nl kan een postcodecheck worden gedaan om te zien of het adres in aanmerking komt voor het aanbod. 

Glasvezel Informatiepunt 

DELTA Fiber Netwerk opent binnenkort een Glasvezel Informatiepunt in het centrum van Westervoort. Hier kunnen inwoners terecht met vragen over de campagne of voor advies over glasvezel en alle zaken die daarbij horen. Ook een abonnement afsluiten is hier mogelijk. Op gavoorglasvezel.nl delen wij de exacte locatie zodra bekend.

Over DELTA Fiber Netwerk

DELTA Fiber Netwerk is onderdeel van DELTA Fiber Nederland, het moederbedrijf van de telecomaanbieders DELTA en Caiway. DELTA Fiber Nederland is eigendom van de Zweedse investeerder EQT, inmiddels de grootste glasvezelprovider van Noord-Europa. DELTA Fiber Netwerk legt voortdurend nieuwe glasvezelnetwerken aan, voornamelijk in randstedelijke gebieden en plattelandsregio’s. Inmiddels hebben al ruim 950.000 huishoudens en bedrijven toegang tot het landelijke netwerk van DELTA Fiber.