Een sfeerimpressie
Een sfeerimpressie Foto:

26 woningen op ‘boerenerf’ van Lindner

'Geen sociale woningbouw, maar ook geen dure villawijk'

WESTERVOORT – Het pand en de grond van de voormalige huisarts Lindner biedt straks ruimte aan 26 woningen. “Geen sociale woningbouw, maar ook geen dure villawijk”, vertelt Johan Neerhof van City Developer-S.

Het duurt nog even voordat de huizen er ook daadwerkelijk staan. “Zo’n anderhalf jaar”, schat de projectontwikkelaar uit Arnhem in. “Op dit moment vindt de bestemmingsplanprocedure plaats.” De vastgoedontwikkelaar is niet over één nacht ijs gegaan na de aankoop van het perceel. “We hebben onderzoeken gedaan en twee keer een informatieavond voor omwonenden gehouden. Vervolgens is ons stedenbouwkundig voorstel richting de gemeente gegaan, omdat we het een bijzonder en mooi plekje in Westervoort is, waar met zorg mee om moet worden gegaan. De gemeente wilde absoluut dat de kapschuur zou blijven. Ons idee, het creëren van een erf met een collectieve tuin, sprak de gemeente zeer aan.”

De vermoedelijke naam van de nieuwe straat die ontstaat zal ‘Erf van Lindner’ worden. De bestaande woonboerderij wordt omgetoverd tot twee twee-onder-een kapwoningen. “Het plan voorziet verder in twee rijtjes van vier grondgebonden, levensloopbestendige woningen met een eigen tuin aan het groene erf. Daarnaast komen elders op het erf, aan de zijde van Heilweg, zestien appartementen in twee woonlagen, die variëren in grootte van negentig tot 140 m2 woonoppervlak met een loggia of balkon. Elk appartement heeft een eigen parkeerplaats. Groen is de kleur waar het in het plan om draait. Er komt een boomgaard, een bloemenweide, een gezamenlijke moestuin en een natuurlijke kinderspeelplaats. Nestkasten en een bijenhotel gaan ervoor zorgen dat ook vogels en insecten zich thuis gaan voelen op het ‘Erf van Lindner’.
Johan Neerhof: “Het is een prachtige stek voor mensen die nu een grotere woning hebben en wat kleiner willen wonen. Dat is goed voor de doorstroming.”