Kerstsfeer

In Nederland wordt het weer kouder en kouder. De lucht is grijzer, de nachten lijken langer te duren en de winterkleding kan nu echt uit de kast: een witte Kerst gloort! Voordat het zover is staan er verschillende (grote) evenementen in de Liemers op het menu. Perfect om in kerststemming te komen. Neem het Dickensfestival dat komend weekend in het Horsterpark in Duiven plaatsvindt. Met veel zang: het Vaye musicaltheater, zanggroep Spontaan en Popkoor ‘Repeat' geven acte de presence.
In Westervoort staat op 8 december het Moesaete bij Wieleman op het menu. Voor de 25e keer alweer. De combinatie van boerenkool en dialect blijkt een gouden te zijn. Er zijn nog een paar kaarten beschikbaar. Op zondagmiddag 11 december kleurt het Zevenaarse centrum winters. De winkels zijn open en er zijn kraampjes door de hele stad en verschillende optredens. Over kerstinspiratie opdoen: een week later zijn de winkels opnieuw geopend en is de Turmac Cultuurfabriek het decor van de derde editie van de Fair met Flair.
Ik zou u zeker aanraden om deze evenementen te bezoeken. Natuurlijk kunt u thuis ook van alles doen. Na zo'n lange dag kun je je lekker opwarmen thuis met een dekentje en warme chocolademelk. Om lekker in de kerstsfeer te komen, kun je gezellig kerstfilms gaan kijken zoals de klassiekers The Grinch, Christmas Chronicles of Home Alone.
Voor nu wens ik jullie veel leesplezier en fijne decemberdagen!

Dena van Dijk