Er staan 128 kerstgroepen opgesteld
Er staan 128 kerstgroepen opgesteld Foto:

Expositie kerstgroepen

GIESBEEK - De kosters van de Martinuskerk in Giesbeek zijn er wederom in geslaagd een kerstgroepen tentoonstelling op te bouwen. De kerstgroepen komen uit alle windsteken en geven een beeld hoe in Nederland en ver daarbuiten de geboorte van Jezus wordt beleefd. 

In de Martinus en Torenzaal staan 128 groepen opgesteld compleet met versierde kerstbomen en sfeerverlichting. In de kerk zelf staan in diverse hoeken groepen met stallen. Op het priesterkoor staat een grote dennenboom en een stal met een 60-tal schapen. Voor mensen die vanwege een handicap niet in de zalen kunnen komen is er in de ontvangstruimte een filmvoorstelling van deze unieke tentoonstelling. Te bezichtigen vanaf 20 november iedere woensdag en zondagmiddag en vanaf 11 december tot en met zondag 15 januari 2023 elke middag. Tijdens de openstellingen is er achter in de kerk een grote boekenmarkt. Open steeds van 13.00 tot 17.00 uur.


Kerstmarkt Droostaete

DUIVEN - Op zaterdag 10 december vindt er een kerstmarkt plaats in Droostaete aan de Fuutstraat 52 in Duiven van 10.30 tot 15.00 uur. Er worden verschillende leuke nieuwe en zelfgemaakte kerstspullen verkocht en er is muziek, een hapje en een drankje.

Kerstbijeenkomst KBO Duiven

DUIVEN - KBO Duiven houdt op 14 december een kerstbijeenkomst in het parochiegebouw aan het Remigiusplein. De toegang voor deze kerstbijeenkomst is alleen voor leden van de KBO Duiven. De middag start om 14.00 uur. Aanmelding voor 7 december voor deze bijeenkomst verplicht. Aanmelden bij Annie van Haren 06-20063587. De eigen bijdrage is 5 euro p.p voor deze bijeenkomst. De kerstbijeenkomst wordt muzikaal omlijst door het muziek duo Louis Roes en Gerard Slutter.

Kerstconcert in de Wijkern

DUIVEN - Klassiek zangeres Irene Hoogveld geeft een kerstconcert in de WijKern op Tweede Kerstdag van 13.00 – 15.00 uur.

Irene, geboren in Duiven, studeerde in 2019 Master cum laude af aan het Guildhall Conservatorium in Londen.  Irene komt terug naar haar geboorteplaats om op Tweede Kerstdag een uniek kerstconcert te geven. Zij zal een aantal kerstklassiekers ten gehore brengen en nodigt ook alle gasten uit om mee te zingen. Denk bijvoorbeeld aan Let it snow, Santa baby of Jingle bells. Als specialist in opera zal Irene de bezoekers zeker ook op ‘the Evergreens’ Rusalka, Madonnakindje en het Viljalied trakteren. Bezoekers kunnen ter plaatse een vrije gift schenken. De WijKern zorgt voor de kerstsfeer en trakteert op koffie en kerststol. Overige consumpties zijn voor eigen rekening. Meteen aanmelden kan ook (want vol = vol) via: info@dewijkern.nl.

Hooge Bongertkoor zingt kerstconcert

ZEVENAAR - Op zondag 11 december geeft het Hooge Bongertkoor een kerstconcert. Dit keer in samenwerking met het gemengd koor Jubilate uit Gendt. Het Hooge Bongertkoor staat onder leiding van Diane Hidding en wordt op de piano begeleid door Gerard van der Heijden. Het gemengd koor Jubilate staat onder leiding van Marcus de Haard en wordt op de piano begeleid door Aline Janssen. Beide koren zingen een kerstrepertoire in diverse talen. Iedereen is welkom op zondag 11 december in het St. Andreas Schuttersgebouw, Oude Doesburgseweg 1 in Zevenaar. Aanvang 15.00 uur. De toegangsprijs is € 10,00. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang. Kaarten zijn verkrijgbaar voor aanvang van het concert of via de koorleden. Kaarten reserveren is ook mogelijk via info@hethoogebongertkoor.nl.

Een van de vele kerstgroepen.