Afbeelding

Aanleg glasvezel gaat door in Duiven

Algemeen

DUIVEN - Goed nieuws voor de inwoners van Duiven. Na een succesvolle glasvezelcampagne start DELTA Netwerk binnenkort met de glasvezelaanleg in Duiven. Dat betekent dat alle adressen die in aanmerking komen, en dus ook de adressen die zich (nóg) niet hebben aangemeld, van een glasvezelaansluiting kunnen worden voorzien. Zoveel mogelijk inwoners van Duiven hebben dan het supersnelle glasvezelnetwerk binnen handbereik. 

Wethouder Gemma Tiedink: “Goed en snel internet is voor veel inwoners belangrijk. Glasvezel kan daar een bijdrage aan leveren. Als gemeente leggen wij zelf geen glasvezel aan, daar zijn gespecialiseerde bedrijven voor. Delta Netwerk heeft de afgelopen maanden voldoende inwoners gevonden die interesse hebben in een glasvezelaansluiting. De volgende stap is dat wij als gemeente een samenwerkingsovereenkomst aangaan met dit bedrijf. Daarmee kan de aanleg van glasvezel in Duiven van start gaan.”

Alle inwoners in Duiven die in aanmerking komen voor glasvezel van DELTA Netwerk worden persoonlijk geïnformeerd. Er worden zoveel mogelijk adressen aangesloten op het glasvezelnetwerk. De aansluiting zelf is geheel kosteloos en verplicht inwoners tot niets. Zo is straks heel Duiven klaar voor de toekomst en de overlast blijft beperkt, want de straat hoeft maar één keer open. 

Wel is het zo dat inwoners pas gebruik kunnen maken van de glasvezelaansluiting wanneer een glasvezelabonnement is afgesloten. Dit kan op elk moment worden afgesloten, maar doen inwoners dit vóór 31 december 2022, dan profiteren zij nog van de welkomstaanbiedingen van de deelnemende telecomaanbieders én worden € 350,- aansluitkosten bespaard, die later wel in rekening worden gebracht. 

Meer informatie
Meer informatie is beschikbaar op de website deltanetwerk.nl. Inwoners kunnen ook terecht in het Glasvezel Informatiepunt aan de Elshofpassage 5 of binnenlopen bij een lokale verkoper.