Edwin Pol en Jan Scheper.
Edwin Pol en Jan Scheper.

Kringloopwinkel in Velp biedt voor elk wat wils

De 2e ronde ontruimt, verhuist en ontzorgt

VELP - Wie de Kringloopwinkel De 2e ronde in Velp binnenloopt, komt ogen tekort. Er hangen, staan en liggen vele duizenden artikelen. Voor elk wat wils. Klaar voor een 2e leven.

Fietsen, schilderijen, banken, heel veel boeken, witgoed, cd's, serviesgoed, kinderwagens, koffers, kleding en lampen. En nog heel veel meer. Het moet wel gek lopen wil je niet slagen bij De 2e ronde. En alle artikelen hebben één ding gemeen: ze zijn tweedehands maar van goede kwaliteit, compleet en schoon.

"We hebben van alles in huis om je eigen huis helemaal mee in te richten. Van zolder tot kelder. Van koffielepeltje tot gasfornuis. Ons publiek is zeer divers te noemen: mensen uit Velp, Arnhem en Rozendaal. Mensen met een bijstandsuitkering, studenten en gelukszoekers die hopen tegen een mooi koopje aan te lopen", zegt Edwin Pol. "Maar ook mensen die net gescheiden zijn en hun huisraad moeten aanvullen."  

Hoe ze aan hun spullen kopen? "Via particulieren die hun tweedehands spullen aanbieden zodat het niet wordt weggegooid. We komen wel eerst kijken of de spullen in goede staat zijn. En zo niet, dan kunnen we desgewenst tegen betaling de spullen afvoeren." 

"Maar verreweg de meeste spullen krijgen wij via huisontruimingen na bijvoorbeeld een overlijden. We regelen de woningontruiming van A tot Z. De mensen worden geheel ontzorgd. Dus we voeren de spullen af maar kunnen desgewenst ook schilderen, het tapijt en behang verwijderen en gaten vullen", aldus Jan Scheper.

Bijzondere ontruimingen, ze maken ze heel vaak mee. "Zoals die ene keer dat we 'wat boeken' mochten komen ophalen. Op elke plank stonden wel drie rijen boeken achterelkaar. Bleken het meer dan tienduizend stuks te zijn! We hebben er toen maar een boekenexpert bijgehaald." 
U kunt bij De 2e ronde overigens óók aankloppen voor een verhuizing.

De 2e ronde
IJsselstraat 32 Velp
tel. 026-7857492
kringloopvelp@outlook.com
www.kringloopvelp.nl

     

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding