Cultuur- en sportaanbod voor senioren op Max Vitaal: project start in november

WESTERVOORT/DUIVEN - De gemeenten Westervoort en Duiven slaan de handen ineen met Max Vitaal. Max is het fictieve boegbeeld van het gelijknamige sport- en cultuurstimuleringsproject dat in november van start gaat. 

Het project moedigt senioren aan om fit en actief te blijven door hen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de sportverenigingen en cultuurinstellingen in beide gemeenten.

Max Vitaal is een initiatief van de gemeente Westervoort en Duiven in samenwerking met de regionale sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders. Beide gemeentes vinden het belangrijk dat zoveel mogelijk senioren fit en actief blijven. Het project is een logisch gevolg van de succesvolle stimuleringsprojecten Sjors Sportief en Sjors Creatief waarbij kinderen de kans krijgen om sport- en creatieve activiteiten te ontdekken zonder dat ze meteen ergens lid hoeven te worden. De Sjors-formule heeft zich in ruim 120 gemeentes in Nederland bewezen.

Kennismaken

Max Vitaal biedt 55-plussers vanaf november dezelfde mogelijkheid om vrijblijvend kennis te maken met sportverenigingen en cultuurorganisaties. Tegelijkertijd is het voor de aanbieders van sport en cultuur een uitgelezen kans om nieuwe seniorenleden aan zich te binden. Het aanbod wordt gepresenteerd in het Max Vitaal-boekje dat op verschillende locaties binnen de gemeente wordt verspreid.

Proeflessen

Om de senioren een zo veelzijdig mogelijk aanbod te bieden, worden sportverenigingen en cultuurinstellingen opgeroepen om zich voor 1 oktober bij dit mooie project aan te sluiten. Op de website www.maxvitaal.eu kunnen zij proeflessen en activiteiten aanmelden. 



De gemeente hoopt op een breed aanbod voor een succesvol project.