Werken in een Penitentiaire Inrichting. (Foto: DJI)
Werken in een Penitentiaire Inrichting. (Foto: DJI) Foto:

Wervingsdag 6 oktober: ontdek wat er
achter werken bij PI Achterhoek zit

ACHTERHOEK - Op donderdag 6 oktober houdt de Penitentiaire Inrichting (PI) Achterhoek een wervingsavond. Iedereen die daarin is geïnteresseerd is welkom. Er is speciaal aandacht voor de functie van arbeidsbegeleider en penitentiair inrichtingswerker. 

Kijk jij voorbij wat iemand gedaan heeft? Heb jij het in je om een arbeidszaal te runnen als arbeidsbegeleider? Of juist gedetineerden te begeleiden als penitentiair inrichtingswerker? Meld je nu aan en ontdek of dit werk bij jou past!

Wat kun je verwachten

Ontdek tijdens het kennismakingsevent of dit werk voor jou is en wanneer je hiervoor in aanmerking komt. Leer van medewerkers wat PI Achterhoek je te bieden heeft. Na ontvangst en een korte introductie krijg je een rondleiding. Tijdens deze rondleiding kun je met medewerkers in gesprek gaan over hun werk. Zo kom je alles te weten over - onder andere - het werk als arbeidsbegeleider en penitentiair inrichtingswerker, de bijbehorende startopleiding, de teams, de afdelingen en de doorgroeimogelijkheden. Medewerkers van de PI staan stevig in hun schoenen, zijn verbaal sterk en weten bij ordeverstoringen daadkrachtig op te treden.

Over PI Achterhoek

De Penitentiaire Inrichting Achterhoek heeft verschillende regimes. Zo is er een huis van bewaring, een gevangenis voor lang- en kortgestraften, een inrichting voor stelselmatige daders (‘veelplegers') en een afdeling met extra zorgvoorzieningen voor gedetineerden die niet kunnen functioneren op een reguliere afdeling. De inzet voor iedereen is gericht op stabilisatie, herstel en re-integratie.

Allerlei functies

In PI Acherhoek werken ruim tweehonderd medewerkers in allerlei functies. Denk aan complexbeveiligers, casemanagers, verpleegkundigen en arbeidsbegeleiders. Zij staan voor professionele en respectvolle zorg voor gedetineerden met hun verschillende problematieken en culturen. De PI Achterhoek biedt gedetineerden een goede dagbesteding en voorbereiding op hun terugkeer in de maatschappij. Bij sommige gedetineerden is de motivatie lastiger te vinden. Waar de ene dag soepel verloopt, kan het op de andere dag onrustig zijn. Afhankelijk van je functie merk je dat in het directe contact met de gedetineerden of meer op een afstand.

Aanmelden

Ontdek ons werk en jouw mogelijkheden. Ben je benieuwd hoe het is om in een gevangenis te werken en wil je weten of het bij jou past? Meld je dan aan voor de kennismakingsavond via werken@dji.minjus.nl. Je krijgt na aanmelding meer informatie over deze avond. Aanmelden kan tot en met 2 oktober. Meer informatie over deze avond kun je vinden op werkenbijdji.nl/event-achterhoek