Ronald, Marlies en Judith.
Ronald, Marlies en Judith. Foto:

Lotgenotenkring: rouwen hoef je niet alleen te doen!

DIDAM - Praktijk op eigen kracht en Rondom ziekzijn, Overlijden en Rouw en Praktijk Verlies en Meer organiseren ook aankomend seizoen de lotgenotenkring voor Rouw en Verlies.

Ronald Kersten en Judith Nijland zijn de samenwerking aangegaan met Marlies Vriens en vanaf 11 oktober starten zij opnieuw de lotgenotenkring voor Rouw en Verlies in Bemmel, Huissen, Westervoort en Didam. De lotgenotenkring komt zes maal bijeen.

Tijdens de lotgenotenkring vinden nabestaanden elkaar in hun eigen unieke rouwervaring, er is aandacht, erkenning en wederzijds respect. Er wordt kennis gedeeld over het rouwproces en wat voor invloed het kan hebben op de nabestaande, zijn/haar ervaring met het verlies en verdriet wat gevoeld wordt. Maar ook de invloed en gevolgen dat het heeft op alle betrokkenen eromheen. Vooral is er ruimte voor ieders verhaal, het contact en de herkenning in elkaars ervaringen. 

Ronald, Judith en Marlies zijn ervaren rouw- en verliesbegeleiders die lotgenoten graag met elkaar in contact brengen en tijdens de bijeenkomsten begeleiding en veiligheid bieden. Daarnaast staan zij ook klaar voor een persoonlijke begeleiding en een wandeling in de natuur.

De bijeenkomsten vinden plaats op verschillende momenten op de verschillende locaties. De kosten (zaalhuur/consumptie) bedragen 75 euro (12,50 euro per bijeenkomst). Bent u geïnteresseerd en heeft u recent afscheid moeten nemen van uw geliefde, dan nodigen Ronald, Judith en Marlies u van harte uit om deel te nemen aan de lotgenotenkring. Voor meer informatie kijk op www.op-eigen-kracht.nl of www.info.rondom-overlijden.nl. Of via de mail lotgenotenkring@gmail.com. Of neem telefonisch contact op met Ronald, tel. 06-55694141, Marlies 06-38704747 of Judith 06-22299888.


Optreden Maestro & Co voor KBO 

DUIVEN - Het muziekduo Maestro & Co treedt woensdag 5 oktober op voor de KBO Duiven. Het optreden in het Parochiegebouw (naast de Lidl supermarkt) begint om 14.00 uur. Zaal open om 13.30 uur. Toegang gratis. Introducees en belangstellenden ook welkom.

Maestro & Co maakt al 6 jaar zeer gevarieerde muziek en brengt onder meer liedjes van Toon Hermans ten gehore. Het duo bestaat uit Erik Pullens (conservatorium geschoolde gitarist/zanger) en Hans van Buul (accordeonist en verteller van kleine verhaaltjes tussen de nummers door). 

Bezinning in 
Huis van Loo

LOO - In Huis van Loo, de voormalige kerk aan de Loostraat 34 in Loo, heeft zaterdag 24 september vanaf 19.00 uur een bezinningsbijeenkomst plaats met als thema ‘Muziek’. Oud-pastor Mirjam Verschure gaat voor, het Antoniuskoor zingt en de jubilarissen worden gehuldigd. Belangstellenden zijn welkom om die jubilarissen te bedanken voor hun trouwe inzet, al decennia lang!

Glas in lood

WESTERVOORT - Kreatieve Kring Westervoort start zaterdag 24 september een korte cursus glas in lood. De cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. In zes zaterdagochtenden van 09.00-12.00 uur leert u ontwerpen, glas snijden, zetten, solderen en kitten en vervaardigt u een kleurrijk glas in lood paneel. 

Beginners krijgen een startpakket aan glas en benodigde materialen. Gevorderden kunnen in overleg een eigen keuze in glas en ontwerp maken. Cursuslocatie: Kulturhus de Nieuwhof aan Rivierweg 1 in Westervoort. Info: www.kreatievekringwestervoort.nl of tel. 026-3119659.