DVV verslaat Gendringen

DUIVEN - DVV heeft zonder al te veel moeite de thuiswedstrijd tegen Gendringen met ruime cijfers gewonnen. Zonder echt in de problemen te komen wist DVV drie 3 punten in Duiven te houden.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het DVV wat de aanval zocht. Gendringen beperkte zich alleen maar tot verdedigen. Na een minuut of vijf kon de eerste mogelijkheid voor DVV genoteerd worden. Een schotje van De Kramer rolde voor het doel langs. Toch was de grootste kans in de beginfase voor Gendringen. Na balverlies op het middenveld moest Krechting op de doellijn redding bieden. DVV liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en leverde aanval na aanval af en reeg de mogelijkheden aaneen. Harmsen kon na een corner van Krechting volledig vrijstaand inkoppen: zijn inzet ging langs de verkeerde kant van de paal. Na weer een aanval was Van den Dam iets te zelfzuchtig door voor eigen kans te gaan terwijl zowel links als recht medespelers vrijstonden. Na een steekpass van Mattijssen kwam Van den Dam net niet in stelling om de bal achter de doelman te krijgen. Na een gemiste kopbal van Islamovic en een redding op een afstandsschot van Harmsen had DVV een penalty nodig om op voorsprong te komen. Van Haeren werd na een goede loopactie gevloerd, waarna de scheidsrechter niet anders kon dan de bal op de stip te leggen.
Mattijssen pakte dit buitenkansje uit en zo kwam DVV enkele minuten voor rust op een 1-0 voorsprong. Vlak daarna had Van Haeren de score snel kunnen uitbouwen maar hij kon de voorzet van Dekker niet genoeg snelheid en kracht meegeven. Met een 1-0 ruststand zochten de spelers de kleedkamer op. Met Stark en Lammertink in plaats van Van den Dam en Krechting begon DVV aan de 2e helft. DVV ging verder waar het in de 1e helft mee eindigde: aanvallen. Dekker had weer een gevaarlijke voorzet in huis, dit keer op Lammertink. Lammertink kreeg zijn voet niet tegen de bal aan, Harmsen kwam net te kort om de rebound binnen te werken. De 2-0 viel uiteindelijk toch. Na een goede voorzet kon de volledig vrijstaande De Kramer de bal heel eenvoudig tegen de touwen werken. Drie minuten later was het alweer raak. Mattijssen liep tegen een voorzet van Harmsen aan. Die inzet werd gekeerd, maar de tweede poging van Mattijssen werd alsnog, liggend, binnen gewerkt. Twintig minuten voor tijd zette De Kramer de 4-0 stand op het bord. Een vrije trap van de linkerkant werkte De Kramer heel sluw ineens achter de doelman. In het resterende deel van de wedstrijd bleef DVV de bovenliggende partij en kreeg Van Aken nog een goede kopkans om de score verder uit te breiden, maar zijn inzet verdween in de handen van de keeper. Gendringen maakte in de wedstrijd geen moment aanspraak op een goed resultaat. DVV had de wedstrijd volledig onder controle en heeft geen kansen weggegeven. Een mooie opsteker voor de derby tegen OBW van donderdag 12 mei.