De Groessense Andreaskerk wordt ook wel de ‘kathedraal van de Liemers’ genoemd. (Foto: Jan van Gaalen)
De Groessense Andreaskerk wordt ook wel de ‘kathedraal van de Liemers’ genoemd. (Foto: Jan van Gaalen) Foto: JAN_VAN_DALEN_FOTOGRAFIE

Dorpsbijeenkomst over toekomst Andreaskerk

GROESSEN - Studenten van de Jan des Bouvrie Academie (Saxion Hogeschool) hebben zich het afgelopen half jaar gebogen over de Heilige Andreaskerk in Groessen. De stichting Herbestemming Andreaskerk Groessen (SHAG) zat zelf ook niet stil. Daarom is het tijd om de bevindingen met het dorp te delen.

Op maandag 16 mei om 20.30 is er daarom een speciale dorpsbijeenkomst in de Andreaskerk aan de Dorpstraat in Groessen. Belangstellen zijn welkom, al wordt wel verzocht dat zij zich vooraf opgeven.

Presentatie

Tijdens de bijeenkomst wordt er een inkijkje gegeven hoe de studenten de kerk oftewel de ‘kathedraal van de Liemers’ zien. Zo zal studente Alicia een presentatie verzorgen. Ook worden de inzichten van de stichting Herbestemming Andreaskerk gedeeld met de aanwezigen. “We willen samen met de Groessenaren in gesprek omdat de tijd is aangebroken om keuzes te maken”, zo laat het bestuur weten. In kleine krijg hebben de studenten van de Jan des Bouvrie Academie al hun presentaties gegeven. Het bestuur was onder de indruk van de creatieve ideeën. Daarnaast zijn er vanuit het dorp Groessen veel ideeën binnen gekomen. “Hetgeen nu op tafel ligt, willen we vertalen naar een nieuwe bestemming voor onze kerk. Met als doel om het historische gebouw voor het dorp te kunnen behouden.”
Het bestuur van de stichting Herbestemming Andreaskerk Groessen bestaat uit Pieter-Jan Buhler, Ineke Knuiman, Chandon Sanders, Diana de Kroo, Theo Nass, John Aaldering, Sjoerd Geurts.

Vooraf aanmelden

De bijeenkomst vindt plaats op maandag 16 mei om 20.30 uur in de Andreaskerk aan de Dorpstraat, ingang sacristie. Belangstellenden dienen zich wel vooraf aan te melden via emailadres: andreaskerk@mijngroessen.nl.