Mark Rutte hoofdrolspeler in jubileumuitzending
Podcast of HOPE

DUIVEN - In de Podcast of HOPE gaan presentatoren Cliff Vissers en Nick Dreijer in gesprek met bekende Nederlanders en “geluk experts” over het thema geluk. De centrale vraag in de podcast is 'hoe gelukkig zijn ze zelf, wat draagt volgens hen bij tot geluk en welke bijdrage leveren zij zelf om het geluk van anderen te vergroten?' In de jubileumuitzending is minister-president Mark Rutte te gast en doet hij een boekje open over zijn eigen geluk.

De Podcast of HOPE is een maatschappelijke podcast. Iedere zondagmorgen om 10:00 uur komt er uitzending van ongeveer 45 minuten online. Doel van de podcast is om de luisteraars met mooie verhalen te inspireren voor meer geluk in hun eigen leven. Geluk kent vele invalshoeken en daarom zijn de gasten in de podcast ook zeer divers.
Zo praten bekende Nederlanders over geluk in hun carrière, hebben auteurs van geluksboeken het over hun ervaringen en inzichten en delen gelukscoaches spirituele opvattingen met de kijkers en luisteraars van de podcast. Elke aflevering wordt afgesloten met een gelukstip.

Hoogtepunten

Op 8 mei komt om 10:00 uur de vijftigste aflevering van de Podcast of HOPE online. In deze aflevering, die is opgenomen in het torentje in Den Haag, vertelt Mark Rutte openhartig over geluk is zijn professionele- en privéleven. Hij deelt ook zijn ideeën over hoe wij als Nederland de Finnen, als gelukkigste inwoners van de wereld, van de eerste plaats kunnen stoten en de minister-president vertelt hoe hij privé omgaat met lastige situaties in zijn werk en in de wereld. Hij legt in de podcast eveneens uit hoe hij in zijn jongere jaren maatschappelijke betrokken is geraakt en hij vertelt wat hij van de Denen vindt.
Na het interview met Mark Rutte worden er een elftal korte fragmenten uitgezonden met de hoogtepunten uit eerdere gesprekken met Herman Wijffels, Peter van Uhm, Annette Mul, Ruut Veenhoven, Maarten van Rossem, Patrick Kicken, Jan Terlouw, Joris Voorhoeve, Stefan Paas, Jochem van Gelder, Albert Sonneveld en Ranomi Kromowidjojo.

Liemers List

HOPE XXL is een maatschappelijke stichting die sinds 2009 bestaat. Dat jaar kwam voor het eerst een groep, bestaande uit tien jongeren (X), tien keer (X) bij elkaar in de regio de Liemers (L) om te filosoferen over een betere wereld, een oktopische samenleving waarin iedereen zijn of haar leven als goed (cum laude, met een 8) kan waarderen.
Wereldwijd hebben, gedurende een periode van vijf jaar, duizenden jongeren en honderden nationale en internationale prominenten en professoren meegedacht en meegepraat over de doelstellingen van HOPE XXL. De uitkomst van de gesprekken heeft zich vertaald in een lange termijnvisie met tachtig concrete aanbevelingen, genaamd De Liemers List die op 3 februari 2015 is aangeboden aan de Verenigde Naties (VN) in New York. HOPE XXL is sindsdien bezig om, gemonitord door de VU in Amsterdam, de aanbevelingen uit De Liemers List daadwerkelijk uit te voeren en mensen gelukkiger te maken. De Podcast of HOPE is een van haar projecten.

Uitzendingen

De afleveringen van de Podcast of HOPE zijn te beluisteren via de bekende podcastkanalen zoals Spotify, Apple podcast, Google podcast en TuneIn. De podcast is eveneens te bekijken op YouTube en op de website podcastofhope.nl.