Afbeelding

De beste manieren om witte sneakers schoon te maken

Zakelijk

Iedereen aarzelt voordat ze iets wits kopen. Het is de eeuwenoude vraag. Wat als het vies wordt? Als je een paar witte sneakers koopt, is dat nog zorgwekkender. Ze zijn tenslotte nauwelijks praktisch. Eén onbedoelde stap en je witte schoenen zijn voor het leven bevlekt of geschaafd. Is dat wel zo? Wat je ook denkt, het is mogelijk om je witte schoenen net zo sprankelend en gaaf te houden als op de dag dat je ze kocht. Je kunt ze namelijk goed schoonmaken met behulp van de onderstaande manieren!

Zuiveringszout en wasmiddel 

Het gebruik van zuiveringszout om schoon te maken is een tijdloze hack. Zuiveringszout verwijdert vlekken uit tapijten, kleding, gordijnen en zelfs lichtgekleurde schoenen. Dus, wat moet je doen? Volg deze stappen:

  • Verzamel eerst je ingrediënten. Je hebt bakpoeder (een derde) en wasmiddel (twee derde) nodig.
  • Meng de twee, maar voeg geen water toe. Het mengsel moet droog en poederachtig zijn.
  • Klop het poeder op de schoenen met de achterkant van een lepel.
  • Laat de schoenen minimaal een uur of twee rusten.
  • Borstel het poeder eraf en spoel de schoenen af met warm water.
  • Stop de schoenen tot slot in de wasmachine. Gebruik de laagste/fijne wasstand.

Zeep en water

Dit is de meest voor de hand liggende manier om dingen aan te pakken, hiermee maak je een douchepaneel immers ook schoon. Zo maak je witte schoenen schoon met water en zeep:

  • Giet twee theelepels afwasmiddel in 240 ml warm water.
  • Roer de oplossing totdat alles is opgelost. Let echter op, je wilt dat het water zeepachtig en toch helder is.
  • Doop een oude tandenborstel in het mengsel.
  • Begin voorzichtig met het borstelen van de vlek. Gebruik cirkelvormige bewegingen.
  • Herhaal het proces totdat de vlek er helemaal uit is en de schoenkleur er egaal uitziet.

Micellair water

Micellair water is van oudsher een product om make-up te verwijderen. Je kunt het echter voor veel andere creatieve doeleinden gebruiken, waaronder het schoonmaken van witte sneakers. Er zijn slechts twee stappen nodig om deze methode te kunnen gebruiken. Giet eerst wat micellair water op een schone doek. Ten tweede, wrijf de doek over je schoenen totdat ze schoon zijn. Het is zo simpel! Micellair water is een geweldige hack voor schoenen van wit leer, suède of rubber. Het water neemt namelijk al het vuil op en laat een spectaculaire witte afwerking achter. 

Magische gummen

Wat is een magische gum? Het is een veel voorkomende naam voor melamineschuim, een hars met een schuimachtige textuur. Het is een zeer veelzijdig schoonmaakgereedschap, dus je moet er zeker een in huis hebben. Bovendien is het gebruik van magische gummen heel eenvoudig. Je hoeft alleen maar wat water toe te voegen en de vlek/scuff te wrijven totdat deze vervaagt. Zorg ervoor dat het schuim vochtig is, anders kun je de schoenen beschadigen. Het is echter beter om magische gummen te gebruiken met witte sneakers voor mannen. Witte sneakers voor dames zijn over het algemeen minder stevig en veerkrachtig. Het schuim heeft een ruwe textuur die de schoenen van vrouwen kan beschadigen.