Gerard Smink scoort in de 88e minuut vanaf de stip de 3-2
Gerard Smink scoort in de 88e minuut vanaf de stip de 3-2

Kampioenskoorts stijgt voor SC Westervoort

Sport

WESTERVOORT- Het hele seizoen hield trainer Wim Bleijenberg een slag om de arm en keek hij alleen maar naar beneden. Tot afgelopen zondag. Na de 4-2 winst tegen koploper VVG’25 deelt SC Westervoort twee competitieronden voor het einde de koppositie met DVC’26 in 2G en lonkt een derde titel op rij. “Ja, nu gaan we vol voor het kampioenschap”, lachte hij breeduit na het laatste fluitsignaal.

Door Susan Wiendels

Dat er zes keer werd gescoord op sportpark Naederhuyze was een wonder, want vanaf het eerste fluitsignaal was het voorzichtigheid troef aan beide kanten. Pas na een half uur loste SC Westervoort het eerste schot op doel. Een minuut later ranselde SC Westervoort-doelman Ronnie Sessink aan de andere kant een kopbal uit zijn doel, maar even later moest hij toch vissen. Na geklungel achterin scoorde Alexander Megens. Nog geen twee minuten later stond het 1-1 na een vloeiende aanval over links met Stan Maassen van den Brink als eindstation. Ook na de pauze bleven kansen schaars, al had SC Westervoort wel iets meer balbezit. “Het leek wel een schaakwedstrijd”, erkende Wim Bleijenberg. Het duel ontbrandde pas na de 77e minuut toen een vrije trap van VVG’25 via de binnenkant van de paal op het hoofd van verdediger Yoni Bouwman belandde: 1-2. Een nederlaag lonkte voor de thuisclub, maar daar dacht Mounir Amezrine anders over. In de 82e minuut plukte de aanvaller op ruim twintig meter van het doel de bal uit de lucht en schoot ‘m vast in de kruising. VVG’25-doelman Maikel Damen stond aan de grond genageld. SC Westervoort voelde dat er nog meer te halen viel en gooide de remmen los. In de 88e minuut zette Tycho Kaak op links goed door, waarna zijn voorzet door een VVG’25-verdediger met de arm werd geraakt: strafschop. Aanvoerder Gerard Smink nam zijn verantwoordelijkheid en stuurde Damen naar de verkeerde hoek: 3-2. In de allerlaatste minuut maakte Christian van Grieken er zelfs nog 4-2 van.

Op Tweede Pinksterdag speelt SC Westervoort tegen DCS en op 26 mei tegen Schalkhaar. Directe concurrent DVC’26 speelt ook nog tegen DCS, maar moet ook nog tegen VVG’25 dat nu op één punt afstand derde staat. Het belooft een spannende apotheose te worden van een doldwaze competitie, waarin buiten DIO en Columbia iedereen van elkaar kon winnen en zelfs de nummer vijf nu nog niet zeker is van lijfsbehoud. Die zorgen zijn er niet meer voor de mannen van Wim Bleijenberg. De derde titel op rij is ontzettend dichtbij.

Mounir Amezrine ontvangt de felicitaties na zijn schitterende gelijkmaker in de 82e minuut
Dolle vreugde na de beslissende 4-2 van Christian van Grieken