GoedVolk.
GoedVolk.

Streektaalband GoedVolk op 26 februari in Huize Vredenburg

  Muziek

De vijfkoppige streektaalband GoedVolk zingt luisterliedjes en vertelt verhalen in het Achterhoeks en het Liemers. Deze streektalen heten het Nedersaksisch en het Nederfrankisch. Hiermee probeert de band muzikaal uitdrukking te geven aan de identiteit van deze regio's. Daar heeft men altijd iets te vertellen, al doet men dat liever met muziek en zang. Nuchterheid en passie gaan er hand in hand, maar aoverdrieven doe je alleen op de Oude IJssel en de Rijn.

GoedVolk bestaat uit de gerenommeerde muzikanten Hans Beernink (gitaar, basgitaar en zang), Wim Jansen (gitaar en zang), Stef Geurtzen (gitaren, mondharmonica en zang), Hans Westerveld (gitaar, banjo, melodica, mandolineen zang) en Frans van Gorkum (zanger en verteller). De mannen van GoedVolk hebben jarenlange ervaring met het musiceren op diverse fronten. Hans Beernink vormt met Wim Jansen al heel lang de streektaalband Alles Andès. Stef Geurtzen, lid van de Pensionado's, treedt solo op met eigen werk. Hans Westerveld, in 2018 winnaar van de prestigieuze prijs De Gelderse Kleiroze voor het meest haevig streektaalliedje, speelt in diverse bands en was frontman bij Spöl en Bonne Route. Frans van Gorkum speelt in streektaalband Diedel en treedt vaak solo op met werk uit zijn in 2019 verschenen boek met album Dubbeldoyer.

GoedVolk biedt een muzikaal luisterprogramma van tweemaal drie kwartier. Haar liedjes gaan over het alledaagse leven in de Achterhoek en de Liemers. Ze krijgen voor even een accent, dat soms heftig, soms liefelijk is, maar altijd in een bijzondere en harmonische sfeer. Het gezelschap maakt uitsluitend gebruik van eigen tekstmateriaal. Meerstemmige zang is het handelsmerk van GoedVolk.

Het optreden vindt plaats op 26 februari, aanvang 20.00 uur in Huize Vredenburg, Klapstraat 112 in Westervoort.
Entree is € 3,50. Er kan niet gereserveerd worden; het is raadzaam om op tijd te komen.

Meer berichten