Brand in autosloperij in de Maststraat in Duiven.
Brand in autosloperij in de Maststraat in Duiven.

Brand verwoest autosloperij De Moestuin

Autosloopbedrijf De Moestuin van Louis Berendsen aan de Maststraat in Duiven is vrijdag 31 juli getroffen door een enorme brand. Honderden autowrakken, een bedrijfswoning en een loods gingen in vlammen op. Niemand raakte gewond. 

De eerste melding van de brand werd rond half negen ’s ochtends gedaan. Vervolgens werd binnen een half uur opgeschaald van ‘middel brand’ naar ‘zeer grote brand’. De Duivense brandweer kreeg hulp van korpsen uit Arnhem, Zevenaar, Velp, Ede en Rheden. In totaal waren 125 brandweerlieden aan het blussen. 

Pas aan het begin van de middag kon het sein 'brand meester’ worden gegeven. Het nablussen heeft daarna nog uren geduurd. Het vuur ging gepaard met tientallen meters hoge vlammen. De rookontwikkeling was gigantisch en tot in de wijde regio zichtbaar. Op de A12, toch al druk door vakantieverkeer, ontstond een file van circa vijftien kilometer lengte. 

Volgens metingen van de brandweer was er sprake van licht verhoogde concentraties verbrandingsgassen. Over de oorzaak van de brand zijn nog geen officiële mededelingen gedaan. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden