Complete muziekstudio aan huis


Harry van den Berg in zijn zelfgebouwde muziekstudio in zijn huis aan de Vicarije in Westervoort.
Harry van den Berg in zijn zelfgebouwde muziekstudio in zijn huis aan de Vicarije in Westervoort.

Complete muziekstudio aan huis

Muziek betekent veel voor Harry van den Berg (64) en techniek boeit hem. Daarom bouwde hij zijn eigen muziekstudio in zijn huis in Westervoort. Zangers en amateurmuzikanten die professioneel geholpen willen worden kunnen bij hem terecht.

Het liefst was hij geluidstechnicus geworden of iets anders facilitairs in de muziekwereld. Hij probeerde het ook wel, maar het lukte hem niet bij professionele bedrijven in die richtingen in vaste dienst aan de slag te gaan. Het bleef bij wat freelance-klussen. Maar Harry van den Berg is niet voor een gat te vangen en dacht: dan bouw ik zelf een muziekstudio en ga die verhuren.

Dure hobby
De eerste keer dat hij dat probeerde was in Dieren, waar hij tot acht jaar geleden woonde. Het ging mis en Harry van den Berg kan haarfijn de vinger op de zere plek leggen: “Het is een dure hobby en ik gaf meer geld uit aan apparatuur dan aan acquisitie. Ik had het helemaal staan, maar geen mens die er gebruik van maakte. Dan heb je nog niks.”

In Westervoort begon hij opnieuw en pakte hij het nog serieuzer aan. Naast zijn werk bij een banenpool volgde hij opleidingen in de geluidstechniek in Hilversum, Rotterdam en zelfs Londen. Met de extra vergaarde kennis ging hij weer aan de slag en in twee jaar tijd bouwde hij zijn thuisstudio van de grond af aan op. Harry: “Ik heb nu echt iets goeds staan. Professionele microfoons, professionele software en ik heb de mogelijkheid om te werken met orkestbanden. Bovendien is mijn kennisniveau zodanig hoog dat ik het maximale uit de installatie kan halen. Zangers en muzikanten kunnen hier prima terecht.”

De Westervoorter heeft ook de tijd. “Ik werk sinds kort niet meer. Daardoor kon ik mijn studio ook uitbouwen. Nu het allemaal klaar is wil ik er graag iets mee doen. Voor de lol omdat het mijn hobby is, maar toch ook om iets van de investering terug te verdienen.”

Contact
De muziekstudio van Harry van den Berg is gevestigd in zijn huis aan de Vicarije 20 in Westervoort. Zangers en muzikanten die gebruikmaken van de voorzieningen kunnen het resultaat mee naar huis nemen op een bestand in MP3-formaat of op een memorystick of cd. Over de kosten wordt vooraf een afspraak gemaakt. In contact komen met Harry van den Berg kan via email: harryvandenberg5@gmail.com.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden