Voorzitter John Kemper van Sportclub Westervoort: "Hoe mooi zou het zijn als we dagelijks van 11.00 tot 16.00 uur de boel open kunnen gooien?"
Voorzitter John Kemper van Sportclub Westervoort: "Hoe mooi zou het zijn als we dagelijks van 11.00 tot 16.00 uur de boel open kunnen gooien?"

Help de jeugd de zomer door

De schoolvakanties zijn begonnen. De jeugd hoeft zich even niet druk te maken om school en huiswerk. Tijd voor ontspanning! Lekker voetballen bijvoorbeeld. Dat zou prima kunnen op het kunstgrasveld van Sportclub Westervoort. Maar dan moeten er wel mensen zijn die toezicht willen houden.

Voorzitter John Kemper van Sportclub Westervoort is duidelijk: “Als het ons niet lukt om toezichthouders te vinden, blijft het sportpark deze zomer gesloten. Jongeren die dan toch van het veld gebruikmaken riskeren een boete. Mooier kan ik het niet maken.”

Ondertussen hoopt John Kemper heel erg dat het gaat lukken om mensen te vinden. Het liefst een flink aantal, zodat de dagen en uren kunnen worden verdeeld. John: “We hebben het over deze en volgende maand. De zomerperiode waarin onze verenigingsactiviteiten stilliggen. Hoe mooi zou het zijn als we dagelijks van pakweg 11.00 tot 16.00 uur de boel open kunnen gooien? Toezicht houden lijkt me ook gewoon een leuke bezigheid. Een beetje met die gasten voetballen en een praatje maken. Lekker in de zon, mag je verwachten. Het is zomer.”

Voor extra slijtage van het veld is Kemper niet bang. "Op een veld moet gevoetbald worden en een kunstgrasveld is in principe onbeperkt bespeelbaar. Maar dat gaat dus alleen gebeuren als er toezichthouders zijn. Toezicht is niet alleen nodig vanwege de coronabeperkingen, maar vooral ook om vernielingen en vervuiling van het sportpark tegen te gaan. De ervaring heeft geleerd dat het zonder toezicht niet werkt.”

Een poging om bij de gemeente iets gedaan te krijgen, liep op niets uit. John: “Ze willen graag dat we het veld opengooien, maar mensen kunnen ze niet leveren en er is geen budget. Het komt op ons aan. En nogmaals: wij willen graag, maar alleen als er toezicht is. Anders gaat het feest niet door.”

Aanmelden kan bij John Kemper. Geef ook je voorkeur aan voor dagen en tijden. Email: johnkemper59@gmail.com. Er staat geen vergoeding tegenover, maar Sportclub Westervoort wil wel proberen ‘iets’ te doen. John: “Denk aan een kop koffie en een pak koeken. Dat gaan we regelen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden