Timo Riphagen met gemeentespeld en bijbehorende oorkonde.
Timo Riphagen met gemeentespeld en bijbehorende oorkonde.

Gemeentespeld Westervoort voor Timo Riphagen

Timo Riphagen heeft uit handen van burgemeester Arend van Hout de gemeentespeld van Westervoort ontvangen. Hij ontving de onderscheiding voor zijn invulling van de opdracht om een sport- en beweegomgeving in het dorp te creëren.

Bijna acht jaar geleden begon Timo Riphagen (32) in Westervoort als combinatiefunctionaris. In de loop der jaren bouwde hij het aantal sportieve activiteiten in de gemeente uit van 2 naar 82 per week. Daarnaast heeft hij zich ingezet voor jaarlijkse en succesvolle evenementen als de Avond4daagse Westervoort en het Sinterklaashuis. Ook is Riphagen de inspirator geweest van de sportbasisschool en de ontwikkeling van gezonde scholen, en stond hij aan de basis van Beweegteam Westervoort.

Zijn initiatieven leverden Timo Riphagen diverse nominaties op. Zo werd hij tweede bij de verkiezingen van sportbuurtcoach en combinatiefunctionaris van Nederland in 2017 en eveneens tweede bij de verkiezing Lokaal Compliment Westervoort 2019. Inmiddels is Timo niet meer werkzaam voor de gemeente Westervoort.

De gemeentespeld is een onderscheiding die het gemeentebestuur toekent aan personen die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor de Westervoortse gemeenschap.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden