Annemarie Welling en haar dochter Michelle Flipse-Welling van De Wellinghoeve voor het camperterrein in de boomgaard.
Annemarie Welling en haar dochter Michelle Flipse-Welling van De Wellinghoeve voor het camperterrein in de boomgaard.

Camperplaatsen Wellinghoeve populair

De wereld gaat weer draaien, het leven komt weer op gang. Daar willen we bij stilstaan. Natuurlijk was het moeilijk en natuurlijk zijn niet alle problemen ineens weg en vergeten, maar we gaan de goede kant op. Vandaag een verslag van de ervaringen van Annemarie Welling en haar dochter Michelle Flipse-Welling van De Wellinghoeve in Groessen.

Jarenlang knaagde de tand des tijds aan de voormalige boerderij. Totdat het niet meer was dan een bouwval. Maar Annemarie en Hans Welling (hij is bouwkundig tekenaar) zagen er wel wat in. Ze kochten de boerderij en knapten het gebouw op. Vanwege de ligging ontstond het idee voor een koffieterras. Tien jaar geleden werd het geopend en vijf jaar geleden werd de boomgaard naast de hoeve opengesteld voor campers. Annemarie Welling: “Het is langzaam gegroeid. We zijn begonnen met koffie en thee en nu hebben we ook een lunchkaart en we schenken een biertje en een wijntje. En voor kampeerders serveren we een daghap.”

Net als veel collega-horecaondernemers bereidden ze zich voor op een mooi voorjaar toen plotsklaps het coronavirus het land veroverde. Nu we weer aardig op de weg terug zijn, kan Annemarie Welling een eerste balans opmaken. Die ziet er niet eens zo slecht uit. “In ons voordeel werkt dat meer mensen de vakantie in eigen land doorbrengen. Dat zien we terug in de belangstelling voor onze camperplaatsen. Daar is veel vraag naar en ik verwacht dat dat de hele zomer zo blijft."

Daar staan de gederfde horeca-inkomsten en de nog altijd geldende beperkingen tegenover. Annemarie: “Ja, op de horeca leveren we in. Vanwege de anderhalve metermaatregel hebben we minder ruimte op ons terras. In eerste instantie gingen mensen daar coulant mee om. Dan stapten ze iets eerder op omdat anderen stonden te wachten. Helaas is dat alweer aan het veranderen. De houding van: als-ik-maar-zit, keert alweer terug.”

De Wellinghoeve is gelegen aan de Rijnstrangenweg 15 in Groessen. Het prachtige buitengebied van de gemeente Duiven (een uitloper van het Rijnstrangengebied) is populair bij fietsers en wandelaars. Naast een terras voor lunch, koffie, thee en andere drankjes, worden in de boomgaard camperplaatsen verhuurd met alle noodzakelijke voorzieningen. De Wellinghoeve is dagelijks geopend van 10.30 tot 18.00 uur. Op maandag is de keuken gesloten. www.wellinghoeve.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden