Landgoed Huis Sevenaer inspiratie Kunstexpositie


Een prachtige schaal gemaakt door Ans Stronkman behoort tot de collectie in Eet-Lokaal.
Een prachtige schaal gemaakt door Ans Stronkman behoort tot de collectie in Eet-Lokaal. (Foto: Linda Hogerhorst)

Landgoed Huis Sevenaer inspiratie Kunstexpositie

Na 11 weken diverse zware beperkingen te hebben doorstaan mogen de mensen in de Liemers weer meer deelnemen aan het normale leven. Dit betekent dat restaurants en musea weer geopend zijn en onder beperkte voorwaarden hun gasten en bezoekers weer mogen ontvangen. 

Eet-Lokaal | Café, Restaurant & Zalen is naast restaurant ook een unieke culturele plek alwaar muzikanten en kunstenaars elkaar ontmoeten. In het jaar 2019, waarin wijlen Jonkheer Huub van Nispen van Sevenaer’s 100e geboortejaar werd herdacht, werd een bijzonder kunstevenement georganiseerd. De Jonkheer streed 65 jaar lang voor behoud van het landgoed als kasteelboerderij in het centrum van Zevenaar en ontwikkelde zijn visie op het komen tot balans tussen voedselproductie en natuur. 

Maar liefst 32 Kunstenaars deden mee aan het evenement en hebben een dag lang inspiratie opgedaan op het landgoed. Daarna kregen ze een maand de tijd om met de opgedane inspiratie een kunstwerk te vervaardigen. Deze kunst is samengebracht en en tot begin januari 2021 presenteren de makers tijdens een expositie in Eet-Lokaal met trots hun vervaardigde kunstwerken. Alle werken zijn uniek en hebben toch een bijzondere verbinding met elkaar en met het landgoed. De kunstwerken hangen en staan door het gehele pand en zijn van woensdag tot zondag te bezichtigen tijdens openingstijden van het restaurant. Voor meer informatie over de kunst of een klein voorproefje van de werken kijk je op https://www.eet-lokaal.com/kunst/.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden